Čokoladna torta sa rumom

Autor:

Ovaj torta zahteva malo više vremena, ali sasvim "zasluženo".

Čokoladna torta sa rumom Foto: Guliver/Getty images, bhofack2

Čokoladna torta koja bogatog ukusa koji će zadovoljiti sva vaša čula!

Sastojci:

Kore

14 jaja (odvojiti belanca od žumanaca)

270 grama prah šećera

100 grama čokolade za kuvanje (istopi se na pari)

280 grama mlevenih oraha

Rum

Fil

6 jaja

240 grama šećera u prahu

100 grama čokolade za kuvanje

300 grama putera (na sobnoj temperaturi)

Priprema:

Kore

Čokoladu istopiti na pari, pa umutiti sa žumacima. Belanca sa prah šećerom umutiti u čvrst sneg, a zatim obe smese sjediniti mešajući polako varjačom. Dodati mlevene orahe, lagano mešati dok se ne sjedini, pa smesu podeliti na tri dela.

U pleh staviti papir za pečenje, i peći kore u rerni zagrejanoj na 180 stepeni petnaestak minuta.

Fil

Na pari kuvati cela jaja i prah šećer, kad se smesa sjedini i zgusne, dodati čokoladu i izmiksirati da se dobije ujednačen fil.

Dok se krem hladi, puter izmiksirati da bude penast, pa dodati u ohlađen krem.

Kore poprskati rumom, pa filovati kremom. Tortu odozgo posuti mlevenim orasima.

Koja je vaša omiljena čokoladna torta? Pišite nam u komentarima!

Tagovi:

Povezano

Sve vesti