mondo.rs

Na prodaju ova legendarna "mečka" iz 1991. (FOTO)

Autor:

Model 500 E (W124) je vlasništvo glumca Roana Etkinsona

Na prodaju ova legendarna "mečka" iz 1991. (FOTO) Foto: promo/Daimler

Krajem maja aukcijska kuća Classic Car Auctions (CCA) najavila je da će organizovati aukciju nekoliko fantastičnih automobila, među kojima i Mercedes 500 E iz 1991.

Iako sam po sebi ovaj legendarni model nije ekskluziva, ono što je specifično jeste da je njegov vlasnik glumac Roan Etkinson, čuveni Mister Bin i Crna Guja.

Poznatom glumacu ovo nije jedini automobil, već je jedan od retkih vlasnika Meklarena F1, a jedan je najboljih amaterskih vozača koji su učestvovali u emisiji Top Gear.

Aukcijski model je Roan kupio kao novog 1991. ali ga je prodao četiri kasnije, da bi ga ponovo otkupio 23 godine kasnije!

Pogledajte fabričke slike, a na stranici CCA možete videti i Roanov model:

Ovaj motor se inače originalno ugrađivao u jedan od najlepših Mercedesa ikad – SL 500 (R129).

Ovo je jedan od samo 29 primeraka modela 500 E koji je registrovan u Velikoj Britaniji, a da ima volan sa leve strane. Pod ogromnom haubom se nalazi petolitarska V8 motorčina, koja je razvijala 326 konjskih snaga uz fantastični obrtni moment od 480 Nm i omogućavala da do "stotke" stigne za samo 5,5 sekundi.

Automobil je prešao pristojnih 310 hiljada kilometara.

Za sada nije poznata početna cena, ali treba naglasiti da ga Roan nije mazio i pazio, već normalno koristio, pa je aukcijska kuća stanje modela ocenila "trojkom", odnosno kao dobro.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta automobila, automobilske tehnike, saveta, saobraćaja… pratite u rubrici MONDO Auto, kao i na našim Facebook i Instagramstranicama.

Povezano

Sve vesti