Za ovu obrok-salatu postoji mnoštvo različitih recepata, a evo jednog sjajnog. 

Sastojci:

Dva čena belog luka

Dve kašike maslinovog ulja

Dva parčeta hleba (malo tvrđeg)

Dva velika lista zelene salate

Dva pileća filea

Četiri-pet "listova" slanine (isečene tanko, kao za rolovanje)

Dva jaja

Dva paradajza

Sok od polovine limuna

Dve kašike majoneza

Sir (po želji)

Priprema:

Sitno iseckajte beli luk i dodajte ulje, pa ostavite da stoji oko sat vremena. Zagrejte rernu na 200 stepeni i isecite hleb na kockice, poređajte ih na pleh, prelijte sa malo ulja i pecite oko 15 minuta, da postanu krckave.

Pileći file isecite na tanke i male komade, malo posolite i dodajte začine po želji, pa propržite, a onda dodajte i slaninu (listove isecite na manje komade). Skuvajte jaja, pa ih iseckajte na kolutove, a svež paradajz isecite na kocke.

Operite zelenu salatu, pa listove stavite tako da njima obložite posudu, a onda sipajte mešavinu ulja i luka. Dodajte isprženu piletinu, kockice hleba, pa prelijte sokom od limuna i promešajte. Dodajte kolutove jaja i paradajz, pa odozgo prelijte majonezom i izmešajte.

U salatu po želji možete da dodate i malo sira – najbolje fetu koja će dodatno osvežiti ukus salate.

Kako vi pravite Cezar salatu?