mondo.rs

Žreb za Svetsko prvenstvo: Srbija mora jako od starta

Autor:

Izabranici Dejana Savića saznali imena rivala protiv kojih će igrati u Koreji.

2
A- A A+
Srbija, Crna Gora, vaterpolo Foto: MN Press

Pretprošlog leta, najbolji srpski vaterpolisti oprostili su se od svetskog zlata u polufinalu Svetskog prvenstva u Budimpešti. Ove godine, u Južnoj Koreji, ponovo će zaplivati za to najsjajnije odličje.

U nedelju u podne, u Zagrebu su uoči završnice Evropa kupa žrebom određeni sastavi grupa za SP u Gvangdžuu. Srbija će od 15. jula igrati u Grupi "A" sa Južnom Korejom i Crnom Gorom.

Sastavi preostalih grupa su:

"B" grupa: SAD, Hrvatska, Kazahstan i Australija.
"C" grupa: Južna Afrika, Novi Zeland, Španija i Madjarska
"D" grupa: Brazil, Nemačka, Italija i Japan.

Prvu utakmicu "delfini" će igrati 15. jula u 8.30 časova, dva dana kasnije rival će im od 20.30 časova biti domaćin, Južna Koreja, a zatim će 19. jula u 16.30 biti odigran meč protiv Grčke.

Ako izabranici Dejana Savića zauzmu prvo mesto, biće slobodni četiri dana, sve do 23. jula i četvrtfinala, u kojem će igrati protiv pobednika meča C2 - D3.

Ako "delfini" budu treći ili četvrti, u bazen će 21. jula i rival će im biti drugi ili treći iz Grupe "B".

"Zanimljiv žreb sa dva jaka protivnika. U svakom slučaju kako god bilo u grupi ono pravo počinje od nastavka takmičenja gde nas opet čekaju kvalitetni protivnici", rekao je selektor Savić.

Kapitenu Filipu Filipoviću sviđa se sastav:

"Više volim jake utakmice. Posle toga je sve otvoreno, prvo da vidimo kako ćemo da prodjemo sa Crnogorcima i Grcima. U svakom slučaju očekuje nas težak posao".

Andrija Prlainović je naglasio da je cilj "delfina" da zauzmu jedno od prva dva mesta u grupi.

"Od četvrtfinala sve počinje i za tu utakmicu moramo da budemo spremni i dobro je što ćemo imati dva kvalitetna sastava na startu takmičenja", izjavio je on.

Odmah posle žreba, srpski vaterpolisti nastavili su pripremu za utakmicu protiv Grčke, na oproštaju od Evropa kupa (nedelja, 16.45).
Povezano

Sve vesti