Državni službenik - prilika koja se ne propušta (VIDEO)

Glumac Radovan Vujović za MONDO otkriva da li je Bakrač dobar izbor za drugog čoveka službe, i zašto ova serija postavlja novi standard.

Državni službenik - prilika koja se ne propušta (VIDEO) Foto: Mondo/Goran Sivački

Obišli smo ekipu serije "Državni službenik" na snimanju u beogradskom Centru "Sava", a u kancelarijama "službe" zatekli smo i Radovana Vujovića. Glumac koji nas je rasplakao kao Ris iz "Vojne akademije" igra Bakrača, "Vidojevog sina koji nosi njegov gen" za bavljenje najosetljivijim poslovima.

MONDO na setu sa agentom Lazarom (FOTO, VIDEO)

Ulogu je prihvatio, kako kaže, iz više razloga i "Državnog službenika" naziva prilikom koja se ne propušta.

"Presudilo je nekoliko faktora, zanimljiv scenario na prvom mestu, priča kakva se kod nas još uvek nije radilo. Naravno, ekipa uopšte, od vrha odnosno produkcije, preko režisera, kolega, svih sektora, ovo je ozbiljna i profesionalna priča, na najvišem nivou koji kod nas može da se desi. Takva prilika se ne propušta", rekao nam je Radovan, a zanimalo nas je i kako će se Bakrač dalje snaći?

"Bakrač je, kao i drugi likovi, taj državni službenik, koji je, da kažem, u vladajućoj strukturi službe. On krči neki svoj put, i dolazi na neke pozicije u tim komplikovanim, i stalno promenljivim okolnostima. On pokušava da se snađe i da drži sve te konce u rukama, a da li je pravi izbor za drugog čoveka službe, videćemo, stvari su još uvek zamršene i otvorene," rekao je on.

Pripreme za ulogu bile su studiozne!

"Naravno, postoji sistem rada, postoji određena materija sa kojom se upoznajete. Morate da naučite materiju, da biste znali o čemu pričate, kako se stvari dešavaju, kako teku, šta je, da tako kažem, neki zvaničan ili uobičajen način komunikacije u službama, u celoj toj strukturi. To je veoma zanimljivo i puno nekih detalja," rekao je Vujović.

Radovanu je najzanimljiviji proces ovog snimanja, pored sjajne ekipe, činjenica da se stalno barata mnoštvom informacija u veoma nestabilnom okruženju.

"Ovo je serija u kojoj se dešava mnogo toga, manipuliše se informacijama, vuku se konci, donose odluke, i pitanje je ko je ko. Ko je sa kime, na čijoj strani, ljudi koji su prijatelji ili kumovi, mogu već sutradan da se pretvore u neprijatelje, ili da love jedni druge, pa da sutra opet sarađuju. Sve zavisi od toga da li ih spaja zajednički interes. Meni, kao glumcu, zanimljiv je izazov te mere u kojoj otkrivam, ili krijem neku informaciju, dozvoljavam da se neke stvari pokažu ili da ostanu neprimećene. Dakle, ta mera finih razmena informacija je veoma interesantna," rekao je on.

"Otvara se mnoštvo linija priča, i gledaoci jedva čekaju da vide kako će se one razvijati, kao i mi," dodao je Vujović.

Trilere inače voli i smatra da je "Državni službenik" odličan korak na putu njihovog povratka.

"Obožavam trilere i žao mi je što ih kod nas nema toliko, i na filmu i na TV-u. Ali, možda će se to sada promeniti i ova serija će otvoriti vrata za nove trendove," rekao nam je "Bakrač".

Seriju "Državni službenik" gledajte nedeljom u 21 čas na kanalu Superstar tv mts televizije.

Pogledajte MONDO TV sa ekipom serije!

Izvor: MONDO

Povezano

Sve vesti