Tanjug

Haradinaj: Ja samo izvršavam naredbe SAD

Autor:

Premijer samoproglašenog Kosova, Ramuš Haradinaj, iz SAD je u intervjuu ponovio da su odnosi između Kosova i SAD dobri, a da je taksa od 100 odsto na srpsku i bosansku robu uvedena "protiv interesa Srbije i Rusije na Balkanu".

35
A- A A+
kosnet,haradinaj,sad,kosovo Foto: Beta/Armenija Zajmi Bešević

Za sebe je rekao da je "američki vojnik na terenu koji izvršava naredbe", prenosi Gazeta blic.

"Naši stavovi su slični onome za šta se Amerika zalaže, a oni koji su na terenu su svesni toga, a ja sam vojnik Amerike na terenu", rekao je Haradinaj, te dodao da se to odnosi pre svega na Rusiju i Srbiju.

Dačić o taksama: Neke zemlje igraju dvostruku igru

On je naveo i da samo "primenjuje naređenje u odnosu na situaciju na terenu i da veruje da se "jačanjem Kosova jačaju i američki interesi i uklanjaju ruski i drugi interesi".

Haradinaj je u petak otputovao u SAD, najavljujući da će imati sastanke sa američkim zvaničnicima, navodi Gazeta blic.

Haradinaj: Mogerini neprijatelj Kosova

Prištinski "Lajmi" je međutim, ranije preneo pozivajući se na izvore iz Haradinajevog kabineta, da se neće sastati sa američkim zvaničnicima, već s predstavnicima albanske katoličke zajednice.

Oštro pismo Amerike Kosovu!

Inače, Haradinaj je zbog uvođenja sto odsto većih taksi na proizvode iz Srbije, od kraja prošle godine bio pod određenim sankcijama SAD, tako što mu je onemogućeno dobijanje vize, pa tako nije mogao da prisustvuje tradicionalnom Molitvenom doručku u Vašingtonu, početkom godine, iako je bio pozvan.

Povezano

Sve vesti