Tanjug

BRUKA: Pobegao im pritvorenik, sve sa lisicama

Autor:

Kriminalac M.P. (29), pritvorenik Okružnog zatvora u Prokuplju pobegao je danas sa lisicama na rukama dvojici čuvara, kada je trebalo da uđe u maricu, nakon izlaska iz KBC Niš.

40
A- A A+
zatvor, pančevo, kazna Foto: Mondo/Goran Sivački Ilustracija

Pritvorenika su vodili na kontrolni pregled posle hirurške intervencije obavljene prošle godine, rečeno je u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija Tanjugu.

On je, kako ističu u Upravi, prilikom izlaska iz bolnice bio u pratnji dva komandira, pripadnika Službe za obezbeđenje, ruke su mu bile vezane lisicama i u tom pogledu je bezbenosna procedura koja se odnosi na sprovod lica lišegnoi slobode bila ispoštovana.

Zatvorenik im pobegao iz kola

"Komadiri su držali M.P. pod ruku i u momentu kada je jedan otvarao vrata od marice, M.P. se otrgao od ruke drugom komadiru i počeo da trči preko prometnog bulevara u pravcu stambenog naselja. Komandiri su odmah krenuli u potragu za M.P. a ubrzo su im se pridružili i policajci Policijske uprave Niš", rečeno je u Upravi.

Ovaj pritvorenik na kontrolni pregled izvođen je više od 20 puta do sada.

Za njim je sada izdata poternica, napominju u Upravi i ukazuju da je u pritvoru je biozbog teške krađe od marta 2018. godine.

Inače, reč o Albancu iz Podujeva koji je višestruki prestupnik. Kako mu je sud dozvolio da telefonske pozive tokom pritvora, sumnja se da je imao pomagače u ovom bekstvu.

Povezano

Sve vesti