mondo.rs,Tanjug

Betonske ograde oko gradilišta na Trgu Republike VIDEO

Autor:

Posle protesta opozicije u subotu kada su demonstranti odnosili ograde oko gradilišta na Trgu Republike, gradske vlasti primenjuju drugu taktiku.

16
A- A A+
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Oko gradilišta u centru Beograda, gde je u toku rekonstrukcija Trga Republike, osim klasičnih zaštitnih ograda koje su predstavnici opozicionog Saveza za Srbiju odatle uklanjali u dva navrata, od danas su postavljene i betonske ograde.

Po dve takve ograde postavljene su u Kolarčevoj ulici i na uglu Makedonske i Dečanske ulice.

Izvor: Tanjug

Predstavnici opozicionog bloka Savez za Srbiju su tokom protesta "1 od 5 miliona" u dva navrata odnosili zaštitne ograde sa gradilišta u znak protesta zbog "urbanističkog nasilja" i gradskih projekata koji, ističu, ugrožavaju kvalitet života građana koji žive u centru Beograda.

Prvi put su ogradu odneli ispred Regulatornog tela za elektronske medije, a drugi put ispred Skupštine grada, ali su ograde vraćene.

Gradski čelnici su najavili da će biti podnete prekršajne i krivične prijave protiv organizatora protesta, kao i protiv svih koji su zabeleženi na video kamerama da uništavaju imovinu Beograda, navodeći da je "šteta koja je tom prilikom nastala procenjena na nekoliko desetina hiljada evra".

Povezano

Sve vesti