Sve u 16 sa Raškovićem: Sa dedinom lobanjom na stadion!

O "gaučosima", bacanju urne na teren i sahranjivanju na stadionu, o "onom" Superklasiku, o Mesijevom "prokletstvu", ali o rukometnom okršaju Srbije i Hrvatske u Beogradu i Zadru. P. S. Kaže se River Plejt.

Sve u 16 sa Raškovićem: Sa dedinom lobanjom na stadion! Foto: MONDO

Putujući po Rusiji letos sretao sam navijače svih reprezenacija - o tome sam i pisao po povratku kući - niko nije na mene ostavio jak utisak kao Argentinci.

Njihova radost je ekstaza, njihova tuga je bol.

Ostali su, činilo mi se, došli da bodre svoje na Svetskom prvenstvu.

Kada sam se jutros našao na kafi sa pospanim Sretenom, kolegom koji je noć pre toga privodio kraju argentinski šampionat u prenosu na TV Arenasport, učinilo mi se da sam prvi put naišao na nekoga ko je njihovu stast za fudbalom doživeo na isti način kao ja.

SVE U 16 SA MA(R)KOM PANTELIĆEM: MOJ BRAT PANTELA

Trebalo je samo tu količinu utisaka, ali i Sretenovog impresivnog znanja o argentinskom fudbalu, ali i narodu, istoriji, kulturi... usmeriti i pred kamerama u studiju.

Pričali smo o trci Rasinga i Defense za titulu šampiona, "onom" Superklasiku završenom u Madridu, navijačkim grupama u Argentini, njihovim pomalo bizarnim navikama, mučenju Lea Mesija da osvoji trofej u plavo-belom dresu, rivalitetu koji Argentinci imaju sa Brazilcima i Urugvajcima i mnogo čemu još vezanom za latinski fudbal.

Na kraju, iako je Sve u 16 pre svega fudbalski podcast, iskoristio sam Sretenovu posvećenost rukometu da ga pitam za predstojeći dvomeč reprezentacija Srbije i Hrvatske u Beogradu i Zadru, pa...

...ako nas poslušate do kraja, čućete i šta moj sagovornik prognozira, a šta priželjkuje našim rukometašima pred ovaj vatreni derbi u "Pioniru" narednog četvrtka.

Iz srca šesnaesterca ovog puta otišli smo čak do Buenos Ajresa, Rosarija, La Plate...

P. S. Kaže se River Plejt.

Poslušajte razgovor na SoundCloud platformi......ili pogledajte gostovanje specijaliste za argentinski fudbal (i rukomet) u Mondo podcastu "Sve u 16".

Izvor: MONDO


Prošle nedelje gost u srcu šesnaesterca bio je jedan glumac.

Zapratite #Sveu16 podcast na YouTube ili SoundCloud kanalu, tamo vas čekaju stare epizode i novi gosti.

Povezano

Sve vesti