• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vlada se slaže da malinu otkupljuju i do 139,3 dinara

Izvor MONDO/Tanjug

Na sastanku u Vladi Srbije na kome su učestvovali predstavnici malinara je "potvrđena saglasnost" da proizvođačka cena malina bude i do 139,3 dinara po kilogramu.

  Vlada i malinari o ceni maline Izvor: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac
Izvor: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

Prema dogovoru Vlade i malinara, ali izgleda ne i onih koji to treba da plate - izvoznika, proizvođačka cena malina za prinos od 10 do 12 tona po hektaru je 110,9 dinara, dok je za područja koja nemaju povoljne uslove za uzgoj maline i gde je prinos oko 8 tona cena proizvodnje i do 139,3 dinara po kilogramu, saopšteno je iz Ministartva poljoprivrede.

Bune se i Poljaci, malina - pola evra

Tanjug prenosi da je na sastanku dogovoreno formiranje posebnog operativnog tima Vlade Srbije koje će činiti ljudi iz ministarstava poljoprivrede, trgovine, unutrašnjih poslova, kao i drugih nadležnih organa kako bi se "utvrdile i otklonile sve eventualne neregularnosti na tržištu", posebno u procesu otkupa maline, saopštilo je Ministarstvo poljoprivrede.

Traže bar duplo: Kreće natezanje s malinama

Dogovoreno je i da timovi Ministarstva poljoprivrede na terenu pruže dodatnu stručnu pomoć proizvođačima za dalje unapređenje proizvodnje maline, kao i da Vlada razmotri mogućnost za eventualno rešavanje spora iz 2013. godine između proizvođača i Republičkih robnih rezervi.

Komentari 8

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Serbia forever

Znači reket bate je smanjen!?

Dr Pavel

Maline!? Zar su one bitnije nego dva miliona hektara pod zitom, kukuruzom i suncokretom!? Pravi li se predsednice hleb od malina!? I onda se jos neki pitaju zasto ima autonomasa....evo zbog cega, malina 140 a zito 13 dinara. Mislim nemam nista protiv malinara, malina treba da bude i 250 dinara ali krivo mi je sto unistavaju Vojvodinu:(

Darko

@Dr Pavel Doktore, kakve veze cena maline ima sa cenom zita? Jel tebi neko brani da se boris za cenu istog? Jel po tebi sve mora da ima nisku cenu ako zito ima nisku cenu?

special image