Tanjug

Na letovanje kao po pisti - završavaju se radovi

Autor:

Već krajem aprila autoput kroz Grdelicu biće spreman za puštanje u rad a i 103 kilometra Koridora 11, između Obrenovca i Preljine, biće u funkciji pre leta, kaže potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović,

11
A- A A+
autoput, put, drum, saobraćaj, vožnja, putevi Foto: MONDO/Predrag VujićMihajlovićeva je rekla je da je asfaltirano najteže gradilište u Evropi - autoput u Grdeličkoj klisuri, dužine 26,3 kilometra.

"Put kroz Grdeličku klisuru je sada asfaltiran i već krajem aprila ona može da bude puštena u rad", rekla je Mihajlovićeva u Dnevniku RTS-a.

Ističe da se značaj Koridora 10 vidi po broju automobila koji kroz njega prolaze.

"Godine 2014. imali smo 34 miliona automobila, uglavnom su nas zaobilazili i odlazili drugim, paralelnim Koridorom 4 preko Bugarske i Rumunije. Završili smo 300 kilometara autoputa za poslednje četiri godine. Prošle godine imali smo 58 miliona automobila na Koridoru 10, ove godine očekujemo bar 60 miliona", istakla je Mihajlovićeva.

Navodi da autoput nije važan samo zbog tranzita, već i za privlačenje investitora kojima je uvek prvo pitanje kako da se priključe na Koridor.

Pored Koridora 10 koji se završava, završava se i 103 kilometra Koridora 11 između Obrenovca i Preljine. Ta deonica biće puštena u rad pre leta. U decembru će biti završena i deonica Surčin-Obrenovac.

Asfalt u Grdelici završen, autoput do kraja aprila
Povezano

Sve vesti