Milutin Vujičić

Voša rešila milionsku blokadu, borba za evrolicencu

Novosađani pre nekoliko dana rešili goruće pitanje, a sada kreću u operaciju "evrolicenca".

Voša rešila milionsku blokadu, borba za evrolicencu Foto: MONDO/Milutin Vujičić

Gotovo dva meseca, od 8. februara do 5. aprila, račun FK Vojvodina bio je u blokadi na iznos veći od milion evra, ali je i ta briga iza Novosađana.

Na zvaničnom sajtu Narodne banke Srbije vidljivo je da je pre četiri dana račun deblokiran, što znači da je Vojvodina uspela da reši problem sa poveriocima, a nezvanično se pričalo da iza svega "stoji" bivši predsednik kluba Dragoslav Vuković.

Generalni direktor kluba Darko Jevtić je u kratkom razgovoru za MONDO potvrdio da je račun kluba ponovo operativan, nakon uspešnih pregovora sa poveriocima

"Istina je, Vojvodina više nije u blokadi, nažalost ovo nije prvi put da smo imali milionsku blokadu. Mi smo napravili dogovor i jednim delom isplatili novac poveriocima, a delom smo napravili reprogram dugovanja", obrazložio je Darko Jevtić.

"Ovo iziskuje dosta energije, to nam je sudbina... To je zaostavština Vojvodne. Što se tiče poslovnog plana, potrebno nam je dve do tri godine da bismo bili na zelenoj grani".

Postavlja se i pitanje "evrolicence" za koju je prvobitni rok bio 31. marta, ali postoje rokovi za žalbe i dolicenciranje u kojima Vojvodina može da dobije pravo da učestvuje na međunarodnoj sceni, no prvo to treba da pokaže na terenu.

Do pre nekoliko dana to nije delovalo realno, činilo se da će "lale" u plej-aut, međutim sada je četvrtoplasirani Partizan daleko sedam bodova.

"Konkurisali smo za licencu, naravno. Mi zbog blokade nismo imali normalno stanje poslovanja, regulisali smo plate i poreze prema državi, ono što jeste problem bio jeste dogovor isplata igrača i trenera koji nisu više u klubu, a imaju pravo da traže dugovanja", kazao je Jevtić.

"Pokušaćemo da obezbedimo licencu do kraja aprila. Ne postavljamo nikakve imperative ekipi, videćemo da li će nas to dovesti na prag Evrope".

Vojvodina je "preliminarnu" fazu Superlige završila na sedmoj poziciji posle tri uzastopne pobede u šampionatu protiv Dinamo Vranja, Radnika i Partizana, tako da je na "mala vrata" ušla u doigravanje za pozicije koje vode u Ligu Evrope.

Povezano

Sve vesti