mondo.rs

NAJTRAŽENIJI hrvatski begunac uhapšen u Srbiji!

Autor:

Zajedničkom akcijom srpske i hrvatske policije u Srbiji je uhapšen dugogodišnji begunac Darjan Ješovnik, saopštio je MUP Hrvatske.

NAJTRAŽENIJI hrvatski begunac uhapšen u Srbiji! Foto: Interpol

"FAST jedinica Republike Hrvatske (Fugitive Active Search Team) u saradnji s FAST jedinicom Republike Srbije, dana 6. aprila 2019. godine na području Republike Srbije, locirala je i uhapsila dugogodišnjeg begunca Darjana Ješovnika", navodi se u saopštenju.

Zagrebački Index.hr navodi da je Darjan Ješovnik u begu od 2011. godine i da je za njim bila na snazi međunarodna poternica zbog sumnje se da je deo zločinačkog udruženja čiji su članovi iz Južne Amerike prokrijumčarili najmanje 718 kilograma kokaina prema Republici Hrvatskoj, Sloveniji, Španiji i Holandiji. 

Lociranje i hapšenje Darjana Ješovnika pripremano je duže vreme, nakon što je operativnim radom policijskih službenika FAST Srbije utvrđeno da koristi lažni identitet.

Prilikom prelaska državne granice između Republike Srbije i Republike Mađarske, ciljano je izdvojen, identifikovan i uhapšen od strane policijskih službenika FAST Srbije u subotu, 6. aprila, oko 18.50 sati.

Darjan Ješovnik je duže vreme označen kao jedan od najtraženijih begunaca Republike Hrvatske.

Putevi kokaina: Optužnica protiv hrvatskog Eskobara

Svi članovi zločinačkog udruženja uhvaćeni su u ranijim akcijama policija na području Španije Hrvatske i Srbije, međutim Darjan Ješovnik je uspeo da pobegne.

Nakon raspisivanja poternice pobegao je iz mesta prebivališta u Ljubljani i vešto se sakrivao na području više država.

Upornim i istrajnim radom policijskih službenika Odeljenja za ciljane potrage i precizno lociranje/FAST Hrvatska u saradnji s FAST jedinicama Republike Srbije, Crne Gore, Slovenije, Italije, Španije i Holandije, proveravani su i praćeni svi tragovi do kojih su došli policijski službenici, prenosi Index.hr

Povezano

Sve vesti