Odličan recept za ukusno jelo koje možete spremati i u danima posta.

Sastojci:

12 većih šampinjona

Maslinovo ulje

Vlašac, sitno iseckan

Pet čenova belog luka, sitno iseckanih

Tri kašike oraha, iseckanih

Jedan paradajz, iseckan na kockice

Svež peršun, iseckan

Šoljica pirinča

Soli i bibera po ukusu

Priprema:

Pečurke operite, odvojite kapice od nožica, pa nožice iseckajte. Pirinač skuvajte.

Na maslinovom ulju izdinstajte beli luk, dodajte vlašac, iseckane nožice pečuraka, paradajz iseckan na kockice i kuvani pirinač. Posolite i pobiberite po ukusu i dodajte seckane orahe. Sve dobro promešajte, pa nadevom punite pečurke i ređajte u pleh u koji ste stavili papir za pečenje.

Pecite petnaestak ili dvadeset minuta u rerni prethodno zagrejanoj na 180 stepeni. Služite toplo.

Ako imate neki dobar recept za punjene pečurke, pišite nam!