Odličan recept za ukusno jelo koje možete spremati i u danima posta.
Sastojci:
12 većih šampinjona
Maslinovo ulje
Vlašac, sitno iseckan
Pet čenova belog luka, sitno iseckanih
Tri kašike oraha, iseckanih
Jedan paradajz, iseckan na kockice
Svež peršun, iseckan
Šoljica pirinča
Soli i bibera po ukusu
Priprema:
Pečurke operite, odvojite kapice od nožica, pa nožice iseckajte. Pirinač skuvajte.
Na maslinovom ulju izdinstajte beli luk, dodajte vlašac, iseckane nožice pečuraka, paradajz iseckan na kockice i kuvani pirinač. Posolite i pobiberite po ukusu i dodajte seckane orahe. Sve dobro promešajte, pa nadevom punite pečurke i ređajte u pleh u koji ste stavili papir za pečenje.
Pecite petnaestak ili dvadeset minuta u rerni prethodno zagrejanoj na 180 stepeni. Služite toplo.
Ako imate neki dobar recept za punjene pečurke, pišite nam!
"Neka me streljaju, okrenuću se ka zidu, ni 'a' neću reći": Blažić opet šokirao na suđenju - Znam šta me čeka u zatvoru
Tuča u Skupštini Srbije! Guranje, čupanje, prskanje, a Ana Brnabić pozvala obezbeđenje (Foto, video)
Primim 160€ penziju, a samo ugalj i drva koštaju 355: Težak život Ukrajinaca, mnogi uzeli rusko državljanstvo
"Dali smo sve da ubedimo Pešića da ostane": Petrušev objasnio šta je najveća razlika u reprezentaciji
Srbija i Aleksa pregazili Dansku u Beogradu: Sad smo na Evropskom prvenstvu!