Mladen Šolak

"Pionir" 100 odsto crveno-beli: Bez navijača Budućnosti

Autor:

Crvena zvezda mts pušta u prodaju karte za utakmicu, uz najavu da pristalice Podgoričana neće moći da uđu u dvoranu.

"Pionir" 100 odsto crveno-beli: Bez navijača Budućnosti Foto: MN Press

Crvena zvezda mts i Budućnost zaigraće od petka seriju za titulu i mesto u Evroligi, a klub sa Malog Kalemegdana u utorak je otkrio organizacione detalje finala.

Prvi čovek šampiona Srbije, Nebojša Čović, zahvalio je predsedniku Aleksandru Vučiću, Republici Srbiji, Gradu Beogradu, Fudbalskom Savezu Srbije i Rukometnom savezu Srbije na razumevanju i na selidbi utakmica futsal i rukometne reprezentacije u Štark arenu.

"Bez njihove nesebične pomoći ne bi bilo moguće da se obe utakmice igraju u dvorani 'Aleksandar Nikolić', naglašeno je na Malom Kalemegdanu.

Predsednik Zvezde Nebojša Čović najavio je da će crveno-beli striktno poštovati pravila ABA lige i da neće dozvoliti gostujućim navijačima ulazak, uz podsećanje na primenu tog principa u polufinalu, kao i na oktobarski napad na jednog starijeg simpatizera crveno-belih u "Morači", u toku meča.

Takođe, Zvezda će pustiti u prodaju komplet karata u sredu od 12 časova, na dva prodajna mesta - u klupskim prostorijama na Malom Kalemegdanu i u prostorijama Sportskog društva Crvena zvezda u Ljutice Bogdana.

Cena kompleta za tribine je 500 dinara, a za parter 800.

"Još jednom ističemo da će Crvena zvezda mts i ovog puta u potpunosti poštovati propozicije ABA lige (Propozicije i Obaveze klubova učesnika plejofa ABA lige - Član 41.3). Stoga, naglašavamo da nijednom navijaču ekipe Budućnost Voli neće biti omogućen ulaz u dvoranu 'Aleksandar Nikolić' bez obzira da li on došao organizovano ili samoincijativno", saopštila je Zvezda, uz poziv navijačima da podrže ekipu u utakmicama sezone.

 "Takva je odluka, maksimalno poštovanje propozicija, ne očekujem drugačije i u Podgorici, uopšte se ne ljutim. Prošle godine smo videli reciprocitete... ovako je najbolje. I sa Partizanom je to ispalo sasvim dobro. I kod njih i kod nas, nema ljutnje", rekao je Čović na konferenciji pred finale.

Povezano

Sve vesti