mondo.rs,Tanjug,Fonet

Sud: Mali da plati Đilasu, Mali: Žaliću se (VIDEO)

Autor:

Ministar finansija Srbije Siniša Mali najavio da će podneti žalbu na presudu kojom se obavezuje da jednom od osnivača Saveza za Srbiju Draganu Đilasu plati 150.000 dinara na ime naknade štete zbog povrede ugleda i časti.

71
A- A A+
siniša mali, sinisa mali, gondola, beogradska gondola Foto: MONDO/Stefan Stojanović

Prvi osnovni sud u Beogradu doneo je presudu kojom se Mali obavezuje da Đilasu plati 150.000 dinara na ime naknade štete zbog povrede ugleda i časti.

Mali  je danas kazao da i dalje veruje da sve što je rekao o Draganu Đilasu istina. "Profit Đilasovih firmi je rastao u vreme dok je on bio gradonačelnik, dok je grad finansijski tonuo", rekao je Mali.

Na pitanje novinara da li će nastaviti da ga zove "pljačkašem i lopovom", Mali je odgovorio: "Apsolutno. Ja drugo ime za njega nemam i ne vidim da se sada drugačije ponaša nego tada".

Izvor: Tanjug

Tužba protiv Siniše Malog podneta je zbog njegove izjave iz septembra 2017. da Đilas "vodi kampanju za svoj povratak, ne da bi imao funkciju zbog funkcije, već da bi nastavio da pljačka", saopštio je prethodno Savez za Srbiju.

Boško Obradović tužio Vulina

Mali je novinarima danas rekao da i dalje veruje da je istinito ono što je rekao, te da će se žaliti i da zato ne bi želeo da komentariše u detalje, dokle god je postupak u toku.

"Meni je posebno drago što je najveći deo optužbi gospodina Dragana Đilasa odbačen. Dakle, negde oko 20, 22 odsto, ako se ne varam njegovog zahteva je uzeto u obzir, što je dobro, dakle više od tri četvrtine zahteva je odbačeno", rekao je ministar finansija Siniša Mali.

Ministar finansija kaže da će se boriti na sudu, a da za sada misli da je sve dobro i da je na pravom putu.

"Sud je presudio na najvećem broju njegovih zahteva da sam bio u pravu, a da u manjem delu nisam, pustite me da dokažem u drugom stepenu da sam u pravu", kaže on.

Povezano

Sve vesti