Beta

Bastać: Blokada gradilišta na Trgu Republike

Autor:

Predsednik opštine Stari grad Marko Bastać i 20 njegovih pristalica blokirali gradilište na Trgu Republike. Iz Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda kažu da su radnici zbog toga morali da prekinu radove.

43
A- A A+
Marko Bastać Foto: Tanjug/Sava Radovanović


Predsednik opštine Stari grad Marko Bastać najavio je danas da će svakog dana dolaziti na gradilište na Trgu Republike sve dok ne bude došao i gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić ili dok ne bude raspisan referendum o tim radovima.

Bastać je novinarima na tom gradilištu kazao da to što su se pojedini građani danas okupili na tom mestu, a niko iz gradskih vlasti nije reagovao dokazuje da gradska uprava ne radi svoj posao.

"Svakog dana ćemo da dolazimo, biće nas sve više i više, blokada će trajati sve duže i duže, sve dok se ne pojavi gradonačelnik ili ne raspiše referendum gde bi se građani izjasnili da li su ovi radovi potrebni ili ne", rekao je Bastać.

Televizija N1 objavila je da su Bastać i 20 njegovih pristalica blokirali gradilište oko podneva i ispisali grafit "Vesiću, ja odavde ne idem".

Betonske ograde oko gradilišta na Trgu Republike VIDEO

Iz Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda kažu da su radnici zbog toga morali da prekinu radove.

Direkcija istovremeno poziva nadležne organe da omoguće da se radovi izvode normalno, prema planu.

Bastać i predstavnici SzS ovoga puta nisu izvodili nikakav performans već su se, piše Tanjug, obraćali radnicima, i ponavljali tvrdnje da su gradski projekti štetni i da ugrožavaju kvalitet života građana u centru grada.

Vršilac dužnosti direktora Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda Dušica Anđelković kaže da "nasilnici" Dragana Đilasa ne samo da prekidaju radove na rekonstrukciji Trga Republike, već i maltretiraju građane Beograda i uništavaju grad.

Ona je podsetila da su, prema projektu, radovi na Trgu Republike trebalo da budu završeni 15. novembra.

"Mi smo učinili veliki napor sa izvođačem da se rokovi za završetak svih radova skrate na 1. septembar kako bi sve bilo završeno do početka školske godine", istakla je Anđelković i dodala da je izvođač radova, austrijska kompanija "Štrabag", pristala da radi u dve smene, od 6 do 22 sata.

Kako je rekla, "umesto svi da ulože napore da se radovi završe do 1. septembra i da Beograd dobije rekonstruisan centralni trg, grupa huligana predvođena Draganom Đilasom ometa radove, preti radnicima i uništava imovinu grada".

Povezano

Sve vesti