Beta

Nišlije negoduju zbog seče žalosne vrbe

Autor:

Velika žalosna vrba koja je bila najlepše stablo na nišavskom keju ispred Oficirskog doma posečena je ovih dana, što je izazvalo veliko ogorčenje stanovnika Niša.

1
A- A A+
drvo, reka, vrba, vreme Foto: MONDO/Danijela Pašić

Iz Javno-komunalnog preduzeća "Mediana" koje je zaduženo za održavanje zelenila kazali su da je drvo posečeno jer je bilo tulo.

Direktor tog preduzeća Dragoslav Pavlović rekao je za agenciju Beta da je posečeno skoro 400 stabala, ali je posađeno 800.

"Reč je o stablu koje je ranijih godina orezivano i koje je pokazalo znake truleži na račvanjima. Nema ni trunke sumnje da je neko dao nalog da se poseče nešto što nije trebalo. Sve što se radi je sa razlogom", rekao je Pavlović.

Prema njegovim rečima, na mestima posečenih stabala sadi se drveće koje nema mnogo korenja, pošto su se građani žalili da im ono oštećuje komunalne instalacije.

"Po ranije usvojenom planu, ove godine treba da posadimo ukupno 950 stabala. Preostalih 150 stabala posadićemo na jesen pošto smo sada zaposlene angažovali na košenju trave u parkovima i između stambenih blokova", rekao je Pavlović.

Nišlije su na društvenim mrežama negodovale zbog seče, jer smatraju da nije postojao nijedan jedini razlog za to, jer kako su ocenili "nije bilo ni staro ni trulo".


Tagovi:

Povezano

Sve vesti