mondo.rs

Haos u Violi: Saopštenje, oproštajno pismo i Montela

Autor:

Ozbiljni problemi drmaju Firencu...

Haos u Violi: Saopštenje, oproštajno pismo i Montela Foto: Guliver/Alessandro Sabattini/Getty Images

Italijanski strateg Stefano Pioli podneo je ostavku na mestu šefa stručnog štaba Fiorentine samo 24 sata nakon što je na zvaničnom sajtu objavljeno strogo saopštenje u kom se kritikuje ekipe, ali i poručuje da mu je "posao siguran i dalje".

Rukovodstvo kluba je tim gestom, prema mišljenju Piolija, direktno "napalo" trenerske i ljudske kvalitete Italijana, zbog čega je u oproštajnom pismu obrazložio svoju ostavku.

Istakao je da je oduvek poštovao sve svoje obaveze, bio vrhunski profesionalac i trudio se da pruži maksimum za Fiorentinu, ali da je nakon ovog poteza bio primoran da ode iz kluba, na dva meseca do kraja sezone.

Fiorentina je trenutno na poziciji broj 12 u Seriji A, a kap koja je prelila čašu bio je poraz od Frozinonea za vikend (0:1), što je bio idealan trenutak za kraj očajne serije rezultata.

Još od sredine februara i meča sa SPAL-om ne znaj uza pobedu u Violi, pa su stoga već odlučili ko će naslediti nezadovoljnog Piolija.

U pitanju je Vinćenco Montela koji je bez posla bio od otkaza u Sevilji pre tačno godinu dana, a u Fiorentini se nadaju da će im spasiti sezonu, pošto već ima iskustvo, i to dobro, rada u ovom klubu sa severa Italije.

Montela je od 2012. do 2015. godine vodio Fiorentinu i tri puta zaredom sezonu u Kalču završavao kao četvrtoplasirani, dok je igrao i finale Kupa gde je poraže od Napolija (3:1).

Radio je još u Kataniji, Sampdoriji, Milanu i Sevilji, ali nigde nije ponovio te rezultate.

Povezano

Sve vesti