mondo.rs

Boj na Kosovu kao holivudski spektakl? (ANKETA)

Autor:

Proslavljeni srpski glumac je otkrio da razmišlja o snimanju istorijskog spektakla, filma "Boj na Kosovu" u kojem bi igrala velika holivudska imena.

Boj na Kosovu kao holivudski spektakl? (ANKETA) Foto: MONDO/Stefan Stojanović

Glumac kojeg trenutno gledamo u hit filmu "Balkanska međa" Miloš Biković, nedavno je gostujući na televiziji Pink govorio o aktuelnom bioskopskom hitu, napadu Britanaca koji ga karakterišu kao "Putinovu propagandu", i otkrio ideju da bi bilo dobro "pokazati svetu da Srbi nisu onakvi kakvim ih oni predstavljaju u svojim filmovima".

Rekao je i da bi trebalo snimiti "Boj na Kosovu", ali kao holivudski spektakl, uložiti deset, 15 miliona dolara. "Voleo bih da uradimo nešto po ugledu na 'Hrabro srce' Mela Gibsona. Pošto je to za sada ideja koja se razdrađuje, još ne znam ko bi igrao kneza Lazara, Miloša Obilića, Vuka Brankovića... to bi trebalo da budu holivudski glumci, jer bi time film bio komercijalniji za svetsku publiku", rekao je Biković "Informeru" i dodao:

"Možda će se time izgubiti poetika srpskog jezika, ali nama je ta priča poznata, na njoj smo odrasli. Ona će tim filmom biti namenjena strancima".


Pogledajte MONDO prilog o "Balkanskoj međi"

Izvor: MONDO

Povezano

Sve vesti