mondo.rs

"Radovi na Trgu Republike se možda oduže"

Autor:

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić kaže da je planirano da radovi na centralnom gradskom trgu budu završeni do 1. septembra, ali možda se taj rok produži...

22
A- A A+
Trg Republike Foto: MONDO/Petar Stojanović

Obimni radovi na Trgu Republike zbog kojih je pomeren čitav režim gradskog prevoza u jezgru Beograda, trebalo bi da budu za nekoliko meseci.

Gradski čelnici i naldežni su davali različite procene kada će radovi biti gotovi (jedni kažu do kraja leta, drugi do oktobra, treći u novembru).

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić rekao je u "Beogradskoj hronici" da bi radovi na Trgu Republike, Topličinom vencu i u Karađorđevoj ulici mogli da budu gotovi do 1. septembra, ali pod jednim uslovom.

"Radovi na Trgu Republike obavljaju se po planu, ali ako agresivna manjina nastavi da ometa radnike, moguće je da će biti kašnjenja za koje Grad Beograd ne može biti odgovoran", rekao je Vesić, aludirajući na proteste opozicije i njene akcije na gradilištima, jer se ne slaže sa načinom na koji se izvode veliki gradski projekti.

Betonske ograde oko gradilišta na Trgu Republike (VIDEO)

Vesić tvrdi da je sa izvođačima radova pronašao rešenje da se radi ubrzano.

"Radovi će trajati dva i po meseca kraće, a trebalo je da budu gotovi do 15. novembra. Ja sam u Direkciji za građevinsko zemljište poslednjih nekoliko dana imao više sastanaka sa izvođačima i projektantom i pronašli smo rešenje kako bi ti radovi mogli da se ubrzaju. Firma 'Štrabag' će na Trgu Republike raditi do 23 sata svakoga dana pod reflektorima i tako ćemo radove završiti 1. septembra. Učinićemo sve da 1. septembra budu gotovi radovi i u Karađorđevoj ulici, da bude završen i Topličin venac kao i tada bude pušten Trg Republike", rekao je Vesić, ponavljajući: "Naravno, ako manjina nastavi da sprečava radnike da rade svoj posao može se dogoditi da radovi kasne, ali onda oni moraju to da objasne Beograđanima".

Povezano

Sve vesti