mondo.rs,Beta,Tanjug

Suđenje Jutki za nasilje odloženo, skandal pred sudom

Autor:

Suđenje bivšem predsedniku opštine Brus, Milutinu Jeličiću Jutki, povodom optužbi da je seksualno uznemiravao sekretaricu Mariju Lukić odloženo je danas za 27. maj zbog izostanka njegovog branioca. Deljene fotografije obnažene Marije.

83
A- A A+

Marija Lukić i Milutin Jeličić Jutka Foto: TV Prva/printscreen Marija Lukić i Milutin Jeličić Jutka

Iako prisustvo advokata na ovom suđenju nije obavezno, Jelačić je želeo da njegov branilac, Irena Đorđević, bude prisutan prilikom ispitivanja svedoka čije je saslušanje planirano.

Advokat Irena Đorđević je obavestila sud da zbog pretresa u Višem sudu u Nišu ne može danas da prisustvuje suđenju Jeličiću.

POGLEDAJTE ATMOSFERU PRED SUDOM

Izvor: Tanjug

Skup podrške "Jutki" u Brusu: Žene ga hvale (FOTO)

Pumonoćnik oštećene Marije Lukić, advokat Borivoje Borović, i zamenik tužioca Saša Avramović insistirali su da se sledeće suđenje održi, bez obzira na pojavljivanje Jeličića i njegovog branioca.

Na sledećem suđenju planirano je ispitivanje svedoka.  Sudija Mladen Tipsarević je odložio glavni pretres za 27. maj.

Za krivično delo za koje se tereti Jalčić zaprećena je kazna do tri godne zatvora.

Sud u Brusu danas je bio "okupiran" novinarima i pristalicama Marije Lukić i Jeličića. Početak sušenja je obeležio je i skandalozan incident, kada su pristalice Jeličića delile fotografije prisutnima na kojima je navodno tužiteljka Lukić u donjem vešu.

Borivoje Borović, punomoćnik Marije Lukić je rekao da je reč o fotografijama na kojima je Marija sa porodicom, ali su članovi bukvalno isečeni sa njih i kao takve su montirane.

Grupa žena koje daju podršku bivšem predsedniku opštine, okupila se i ispred suda u Brusu, a kada je Jeličić izlazio iz suda, dobio je gromoglasan aplauz podrške, a dok su Marija Lukić i Borivoje Borović davali izjave medijima, žene su povicima želele da ih nađačaju.

Jeličić je optužen da je seksualno uznemiravao svoju sekretaricu, između ostalog i tako što joj je poslao oko 15.000 neprimerenih poruka.

U sličnoj situaciji, prema pisanju medija, bilo je još nekoliko žena zaposlenih u Opštini, ali je tužilaštvo uvažilo samo navode Lukićeve.

Jeličić je podneo ostavku 14. marta, a ona je usvojena dve nedelje kasnije, kada je pod pritiskom javnosti ipak zakazana i održana sednica Skupštine Opštine.

Jeličić je pred zgradom suda dobio aplauz grupe okupljenih građana.

Jedna od žena koja je došla da da podršku "Jutki", rekla je da je Marija Lukić "izmislila celu priču" i da je "skupila grupu ološa".

Nakon što je pored te grupe žena prošla Marija Lukić sa svojim pravnim zastupnikom Borivojem Borovićem, te žene su uzvikivale: "Ua, Marija".

Marija Lukić je posle odloženog ročišta rekla novinarima da se ne oseća bezbedno u Brusu, jer i dan danas dobija pretnje opasne po život.

"Desilo se i puštanje ličnih informacija, adrese stanovanja, broja telefona i naravno da se ne osećam bezbedno", rekla je ona.

Usvojena ostavka Milutina Jeličića Jutke!

Povezano

Sve vesti