mondo.rs

Oprostili im što su ih tukli?

Autor:

Osumnjičeni za napad na vaterpoliste Crvene zvezde 9. februara, Jure G. iz Solina i Mirko C. iz Splita, pušteni su danas iz splitskog istražnog zatvora da se u nastavku postupka brane sa slobode.

10
A- A A+

Vaterpolo golman Zvezde pokazuje povredu Foto: MONDO/Jovan Terzić Vaterpolo golman Zvezde pokazuje povredu

Dvojica 25-godišnjaka imaju obavezu da se dva puta nedeljno jave nadležnoj policijskoj stanici, javila je splitska "Slobodna Dalmacija".

Dva dana posle napada grupe huligana na vaterpoliste Crvene zvezde, splitsko tužilaštvo je otvorilo istragu protiv četvorice mladića, zbog osnovane sumnje da su počinili razbojništvo i pokušali da trojici vaterpolista - Aleksandru Kralju, Milošu Maksimoviću i Dušanu Vasiću nanesu teške telesne povrede.

Dvojica od četvorice napadača su zbog opasnosti od ponavljanja dela zavšila u istražnom zatvoru.

"Slobodna Dalmacija" nezvanično saznaje da je, u neformalnom kontaktu sa sudom, sekretar VK Crvena zvezda Igor Milojević rekao da napadnuti igrači zbog zgusnutog rasporeda nikako ne mogu da dođu u Split na saslušanje, da opraštaju napadačima, da nemaju interesa da ih gone, kao i da su sportisti i ne žele da se bave tim slučajem.

Službeni dopis o takvom stavu, međutim, još nije dostavljen splitskom sudu, navodi list.

"Mi se bavimo sportom i uopšte ne želimo da stvaramo zlu krv. Srećom, nije bilo ozbiljnijih posledica. Ostala je ta gorka mrlja poniženja koje je doživeio Kralj, ali mi smo stavili tačku i odlučili da nastavimo da se borimo na sportskom terenu i da se tamo dokazujemo", rekao je Milojević "Slobodnoj Dalmaciji".

Milojević je rekao i da su on i svi u klubu odlučni da ne dopuste da se takvo poniženje dogodi bilo kojem hrvatskom sportisti u Srbiji.

Napad u Splitu: "Nisu oni četnici, nego vaterpolisti!"

Povezano

Sve vesti