mondo.rs

Borusija dala milion da igra kao Salcburg

Autor:

Taktički genijalac iz Salcburga bio je meta mnogih timova, ali je na kraju izabrao Menhengladbah.

Borusija dala milion da igra kao Salcburg Foto: MN Press

Vreme je za novi izazov u karijeri.

Mladi stručnjak Marko Roze (42) odlučio je da napusti kormilo austrijskog Salcburga posle dve uspešne sezone nakon što se odlučio da prihvati poziv jednog od tri bundesligaša koji su ga kontaktirali za narednu takmičarsku godinu.

Marko Roze i njegov stručni štab su odbili Volfsburg i Šalke, a potom odlučili da obuku opremu Borusije Menhengladbah od leta 2019. godine.

Roze je na putu da osvoji drugu titulu prvaka Austrije sa Salcburgom koji nije uspevao da uvede u Ligu šampiona, ali je razvio mnogobrojne fudbalere i sa njima igra polufinale Lige Evrope, dok su ove sezone stali u osmini finala nakon poraza od Napolija.

Važi za izuzetno posvećenog taktičara i za njega će Borusija čak platiti obeštećenje u visini od milion evra, pošto je imao važeći ugovor sa Salcburgom.

Salcburg je poželeo sreću svom bivšem treneru, koji je prethodno radio i sa mlađim kategorijama u "Red Bulu", dok Borusija "ispraća" iskusnog Ditera Hekinga koji odlično gura ove sezone i "Menš" je trenutno petoplasirani u Bundesu, ali im se ideje o budućnosti ne poklapaju.

Povezano

Sve vesti