Beta

Koha: Srbi imaju novu igru

Autor:

Prištinski list Koha ditore kaže da Srpsla lista ima plan kako će učestvovati na izborima za četiri opštine, koje je raspisao kosovski predsednik Hašim Tači.

18
A- A A+
kosovo priština zastava albanci zastava kosova srbija kosovska mitrovica Foto: MONDO, Mario Milojević

Kako tvrdi taj dnevnik, Srpska lista će sa svojim kandidatima učestvovati na izborima za gradonačelnike četiri opština sa srpskom većinom na severu Kosova, ali će novoizabrani gradonačelnici odmah nakon potvrđivanja izbora podneti ostavke, ocenjujući taj plan kao "nova igra" Srpske liste.

Predsednik Kosova Hašim Tači je za 19. maj ove godine zakazao izbore za gradonačelnike Severne Mitrovice, Zvečana, Zubinog Potoka i Leposavića, nakon što su gradonačelnici tih opština u novembru prošle godine podneli ostavke u znak nezadovoljstva uvođenjem takse na proizvode iz Srbije i Bosne i Hercegovine, kao i zbog hapšenja četvorice Srba koji su osumnjičeni za ubistvo lidera Građanske inicijative SDP, Olivera Ivanovića.

Predstavnici Srpske liste su se juče u Beogradu sastali sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i na tom sastanku je dogovoreno da učestvuju na izborima.

Vučić: Dosta igre, odgovor Prištini krajem meseca

Posle sastanka predsednik Vučić je rekao da je Srbima poručio da ne dozvole Albancima da sa nešto više od jedan odsto glasova izaberu njihove predstavnike i, povodom odluke o izlasku iz institucija, rekao da sačekaju završetak njegovih razgovora 29. i 30. aprila u Berlinu, kada će se sastati sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel i francuskim predsednikom Emanuelom Makronom.

"Više bih voleo da učestvuju, ali nisam im tako kazao", rekao je Vučić, navodeći da će oni doneti sami odluku o učešću.

Povezano

Sve vesti