mondo.rs

Šešeljev sin u Savetu Evrope pričao na ruskom jeziku?!

Autor:

Aleksandar Šešelj, čija je stranka izričito protiv Evropske unije, govorio na sednici Parlamentarne skupštine Saveta Evrope o interesima Rusije i "nepravdi" koju joj nanosi Evropa. "Evropa nije Evropa bez Rusije", kaže.

33
A- A A+
šešelj Foto: Tanjug/AP Photo/Marko Drobnjakovic

Dok njegov otac pali zastave Evropske unije i NATO kad god mu se prohte i za to prolazi nekažnjeno, Aleksandar Šešelj, potpredsednik Srpske radikalne stranke (SRS) govorio je na zasedanju Parlamentarne skupštine Saveta Evrope, a u svom obraćanju na ruskom jeziku(!) isključivo je govorio o interesima Rusije i "nepravdi" koju joj Evropa nanosi.

Dakle, stranka koja je izričito protiv Evropske unije (što je legitimni politički program, razume se) i čiji lider pali zastave organizacija koje su "najveći neprijatelji Srbije", dotle predstavnici te stranke nemaju problem da odu u istu tu "mrsku Evrope" i brane interese... Rusije!

U obraćanju, Aleksandar Šešelj je rekao da je "nedopustivo to što se od Ruske Federacije traži novac za kontribuciju ali joj se ujedno uskraćuje pravo glasa u ovoj međunarodnoj organizaciji".

Sin Vojislava Šešelja je istakao da se u sastavu sveevropske organizacije poput Saveta Evrope mora naći i Rusija i ocenio kao "nedopustivo to što se učešće ove velike sile razmatra samo kada je na pomolu finansijska kriza".

Aleksandar Šešelj je takođe istakao da je Savet Evrope dužan da poštuje teritorijalnu celovitost Ruske Federacije, što podrazumeva i Krim i Sevastopolj.

Potpredsednik radikala je ukazao na to da je Rusija najveća država na svetu, koja ima više od 150 miliona stanovnika i koja ima 17 miliona svojih državljana u drugim zemljama, i koja je zaslužna za oslobođenje Evrope od fašizma u Drugom svetskom ratu.

"Evrope nema bez Rusije", poruka je Aleksandra Šešelja.

Njegov govor pogledajte OVDE

Povezano

Sve vesti