Ministar: Svi koji hoće 13. u Beograd, neka krenu

Autor:

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović je tako prokomentarisao pojedine medijske navode da će u subotu biti blokirani putevi, kako učesnici protesta "1 od 5 miliona" ne bi mogli da dođu u Beograd.

88
A- A A+
Nebojša Stefanović Foto: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ bk

Stefanović je izjavio da očekuje da će i današnji skup u Novom Sadu u okviru kampanje predsednika "Budućnost Srbije", kao i protest "1 od 5 miliona" u subotu u Beogradu, proteći u najboljem redu i dodao da nema značajanijih indicija da na tim skupovima može doći do većeg remećenja javnog reda i mira.

Stefanović je pozvao sve one koji, kako kaže, pomišljaju na nasilje da od toga odustanu, jer se nasiljem šalje loša slika u svet.

On je rekao i da je policija zabranila održavanje skupa koji je najavio vlasnik TV Pinka Željko Mitrović, jer bi taj skup, kaže, mogao da iritira one koji se sa njim ne slažu.

"Di-džej Žeks" dobio STOP od policije!

Policija, dodao je, nije želela da dođe do podizanja tenzija, bez ozbora na nameru Mitrovića.

"Potencijalno dizanje tenzija nikome ne ide u prilog. To je bio pravi postupak i potvrđujem odluku Direkcije policije", rekao je Stefanović novinarima nakon sastanka sa českim kolegom u Beogradu.

Upitan da prokomentariše najave pojedinih medija da će u subotu biti blokirani putevi, kako učesnici protesta "1 od 5 miliona" ne bi mogli da dođu u Beograd, Stefanović je odbacio takve navode.

"Svako ko želi da krene ka Beogradu, neka krene", rekao je Stefanović.

On je pozvao sve organizatore da ne pribegavaju nasilji i dodao da policija nije imala indicije ni za upad na RTS, te da zato očekuje da će građani pokazati odgovornost i ponašati se u skladu sa zakonom.

Komentarišući medijske navode da će policija nadzirati mesta na kojima će se "skupljati" učesnici protesta, ministar je rekao da će se to raditi, kako niko ne bi vršio nasilje i kako bi se obezbedila sloboda kretanja građanima koji nisu učesnici protesta.

On je podsetio da je pet godina ministar i da je policija uvek pronalazila alternativne rute, ukoliko dođe do prekida saobraćaja u pojedinim delovima grada.

Stefanović je rekao da u subotu ne očekuje teškoće u saobraćaju.

Ministar je rekao i da niko nije vršio pritisak na autoprevoznike da ne iznajmljuju vozila za prevoz učesnika protesta "1 od 5 miliona" u subotu.

Povezano

Sve vesti