mondo.rs

Opozicija ponovo zaustavila radove na Trgu Republike

Autor:

Predstavnici odborničke grupe Saveza za Srbiju (SzS) i opštine Stari grad ponovo su danas došli na gradilište na Trgu Republike, u ograđeni deo, zaštićen od prolaznika. Podnet zahtev za vanredni nadzor.

18
A- A A+

nikola jovanović trg beograd Foto: Tanjug/Tanja Valič

"Pauza, pauza! Nema dozvole i nema radova", rekao je predsednik opštine Stari grad Marko Bastać jednom od radnika na građevinskoj mašini, koju je zaustavio kada su na gradilište na Trgu Republike u centru Beograda došli predstavnici opozicije, koji se protive gradskim projektima.

Taj radnik se nasmejao i rukovao se sa predstavnicima opozicije.

Šef odborničke grupe SzS Nikola Jovanović najavio je da će odbornička grupa od Ministarstva građevinarstva zatražiti vanredni inspekcijski nadzor na gradskom trgu, s obzirom da, kako tvrdi, ne postoji osnova za njegovo prekopavanje i zatvaranje ulica Vasine i Kolarčeve.

Jovanović tvrdi da se radovi obavljaju bez građevinske dozvole za preuređenje trga i da nisu predviđeni urbanističkim planovima Beograda, već se rade na osnovu "Zaključka Gradskog veća o prenameni režima saobaraćaja".

"Ovo radimo i zbog vas, jer ste u krivičnom delu", rekao je Jovanović radnicima na gradilištu.

Nakon što je jedan od radnika rekao da rade na osnovu građevinske dozvole, Jovanović je upitao: "A ona je dobijena na osnovu kojeg urbanističkog plana?".

Predsednik opštine Stari grad Marko Bastać i 20 njegovih pristalica blokirali su pre dva dana gradilište na Trgu Republike. Šteta zbog uklanjanja zaštitnih ograda je procenjena na 7.000 evra, a zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić je najavio tužbu.

Inače, Opština Stari grad najavila je održavanje referenduma o gradskim projektima.

Šteta na Trgu 7.000 evra, tužba opoziciji!

Povezano

Sve vesti