mondo.rs

Žarko Lazetić - sa klupe Partizana u Teleoptik

Autor:

Doskorašnji pomoćnik u stručnom štabu Partizana dobio novo zaduženje. "Želja mi je da stvaramo igrače za prvi tim", kaže Lazetić.

2
A- A A+
Žarko Lazetić Foto: MN Press

Lazetić je, posle ostavke Mirkovića na mestu šefa stručnog štaba Partizana, bio vršilac dužnosti prvog trenera.

Taj prefiks "vd" Lazetić je imao na dve utakmice (u kupu protiv Napretka i u prvenstvi protiv Spartaka iz Subotice), da bi uprava na mesto prvog trenera dovela Sava Miloševića.

Iz Partizana je danas saopšteno da je Lazetić dobio novo zaduženje - da bude trener Partizanove "filijale" Teleoptika.

"Moja želja kao trenera Teleoptika je da stvorimo igrače za prvi tim Partizana koji izlaze iz podmlatka i koji će lepršavom igrom, koju želim da stvorim, biti konkurentni za ozbiljne igračke pozicije .Stoga mi je kao treneru posebna čast što sam imenovan za taku odgovornu poziciju na kojoj sam potpisao ugovor na dve godine, a koja će upravo ostaviti dovoljno prostora za rad i stvaranje novih igrača. Budući da je ostalo pet kola do kraja i da pogledom na tabelu deluje kao da smo ispali, moje je da sada svakim treningom damo maksimum, a da ne govorim da želimo da izvučemo najbolje iz preostalih utakmica. Mislim da je ovo najbolji put za mene kao trenera i igrače i samim tim još jednom ističem da sam počastvovan imenovanjem", glasi izjava Lazetića.

Na tom mestu on će zameniti Milana Ristića, ali nije obrazloženo zašto je napravljena ova rokada, niti da li je i koje zaduženje sada dobio Ristić.

Teleoptik je, poput starijeg "brata" u lošoj poziciji i bori se za opstanak u Prvoj ligi Srbije.

Ristić je za Mozzartsport rekao da podržava odluku uprave i da ostaje "vojnik Partizana" i da se nada da će ova "šok-terapija" doneti željeni rezultat.

"Tri godine sam bio u Teleoptiku, uveo ga u Prvu ligu, ali sada su lošiji rezultati i logično je da se proba sa drugim rešenjem. Vodio sam osam godina pre toga generaciju iz koje su ponikli Marković, Šehović, Vlahović, Nović... Tu sam do leta, a onda možda i preuzmem neku superligašku ekipu, mislim da je vreme. Pa se možda jednog dana vratim u Partizan da budem trener prvog tima", rekao je Ristić za Mozzartsport.

Zanimljivo je da je Ristić bio favorit među igračima prvog tima Partizana da bude novi trener nakon odlaska Bate Mirkovića. Ristić je ovu informaciju potvrdio u izjavi Mozzartsportu, navodeći da mu je imponovalo što ga je legenda Partizana Saša Ilić predložio za trenera Partizana.

Povezano

Sve vesti