mondo.rs

KK Partizan: Dug smanjen, cilj povratak u Evroligu

Autor:

Upravni odbor KK Partizan održao sednicu. Dug smanjen za 2 miliona evra, podrška igračima i stručnom štabu. Dugoročni cilj - igranje u Evroligi.

151
A- A A+
derbi košarka kk crvena zvezda kk partizan Foto: MN Press

Košarkaški klub Partizan zacrtao je kratkoročni cilj - osvajanje prvenstva Srbije, a dugoročni je - povratak u Evroligu.

To je jedan od zaključaka sa današnje sednice Upravnog odbora kluba, koja je trajala, navodi se na sajtu, 120 minuta.

"Naredni koraci kluba su rad na daljoj stabilizaciji, puna podrška radu sportskog sektora i preduzimanje svih neophodnih koraka za ostvarenje glavnog cilja, povratak Partizana u Evroligu", izjavio je nakon sednice UO, predsednik Partizana Ostoja Mijailović.

Sportski direktor, Nikola Lončar, podneo je izveštaj o dosadašnjem toku sezone, nakon čega je konstatovano da su osvajanjem Kupa "Radivoj Korać" i plasmanom u polufinale ABA lige, "ostvarena dva od tri takmičarska cilja u dosadašnjem toku sezone".

U odnosu na postavljene ciljeve, izostao je plasman u Top 8 Evrokupa, koji je crno-belima izmakao u poslednjoj sekundi utakmice protiv Ritasa.

"Svi članovi Upravnog odbora, dali su podršku radu sportskog sektora i ambiciji da se u predstojećoj Superligi Srbije, Partizan bori za trofej", navedeno je u saopštenju i dodaje da će "posle takmičarske sezone, sportski sektor će Upravnom odboru predstaviti potrebe prvog tima, čijim bi se zadovoljenjem tim učinio konkurentnijim u borbi za osvajanje ABA lige, odnosno plasman u Evroligu".

Na polju finansija, klub je do sada isplatio oko milion evra, čime je, uz veliki broj smanjenja potraživanja od strane poverilaca, namireno gotovo 2 miliona evra koje je KK Partizan dugovao, piše u saopštenju sa sednice UO.

Prema ranijem obraćanju Ostoje Mijailovića, dug je u decembru bio 3 miliona evra. Ovo bi značilo da je dug sada smanjen na milion evra.

Povezano

Sve vesti