mondo.rs

Peruničić: Rastemo, sazrevamo, učimo

Autor:

"Da sam plasman stavio kao prioritet verovatno 70 odsto ovih momaka ne bi bilo u reprezentaciji. Pozvao bih sve one koji su tu bili 10 godina. Ipak, ne priznajem nikom da ima veću želju od mene za pobedom", rekao Nenad Peruničić.

Peruničić: Rastemo, sazrevamo, učimo Foto: MN Press

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Nenad Peruničić, posle remija protiv Hrvatske (25:25), izjavio je da je bod veoma dobar, ali i priznao da mu je krivo što je propuštena šansa za pobedom.

"Ne mogu ništa da zamerim igračima, imali su ogroman motiv, pokazali smo karakter, motiv, srce... Ipak, mi i dalje imamo dozirani kvalitet, moramo da rastemo. Nerešeno protiv ovakve jedne ekipe je dobar rezultat. Samo treba da verujemo, ima mesta za napredak", rekao je Peruničić novinarima u "Štark areni".

 Upitan o šansama za plasman na EURO, pošto Srbija ima dva boda manje od konkurenta Švajcarske, Peruničić je odgovorio:

"Da sam plasman stavio kao prioritet verovatno 70 odsto ovih momaka ne bi bilo u reprezentaciji. Pozvao bih sve one koji su tu bili 10 godina. Ipak, ne priznajem nikom da ima veću želju od mene za pobedom".

On je zamerio mladom Lazaru Kukiću što se u poslednjem napadu nije držao njegovih uputstava.

"Jako je teško reagovati kada je vruća glava momka, koja sazreva. Verujem mu, možda preterujem, i smatram da može da bude klasa. Ne mogu da kažem da je nediscillpina ili namera, u tom trenutku je video šansu.. Moramo da budemo mirniji".

Peruničić se još jednom dotakao činjenice da je premešteno mesto odigravanja iz hale "Aleksandar Nikolić" u Štark arenu.

"Došlo je 9.000 gledalaca, možda iz inata ili zato što je slobodan ulaz. Mirne glave moram o tome da govorim. Osvajač sam medalje i bivši reprezentativac, pričam sa lične strane, osetio sam se nepoželjnim. Voleo bih da neke stvari ne utiču na mene, ali je jače od mene".

Rukometaš Živan Pešić, strelac četiri gola, žali za pobedom.

"Meč je bio veoma jak, kvalitetan i borben. U nekoliko navrata smo imali da se "olepimo" na tri razlike i zato mi je žao. Ipak, mi smo mlada ekipa i postoji veliki prostor za napredak", zaključio je Pešić.

Iste selekcije igraju u Zadru u nedelju u nastavku kvalifikacija za EURO.

Povezano

Sve vesti