mondo.rs

Lino o atmosferi u Areni: Sport spaja, bila je dobra

Autor:

"Igrali smo u dobroj atmosferi... Sport je taj koji spaja kao niko drugi, a to pokazuje kako se može sarađivati", rekao je Lino Červar, selektor rukometaša Hrvatske.

Lino o atmosferi u Areni: Sport spaja, bila je dobra Foto: MN Press

Selektor rukometne reprezentacije Hrvatske Lino Červar izjavio je da je remi protiv Srbije (25:25) u Beogradu najrealniji ishod u borbi za Evropsko prvenstvo.

"Bila je teška utakmica, kvalitetna i neizvesna... Publika je mogla da uživa. Pokazali smo mentalnu zrelost u finišu i došli do boda. Ovaj rezultat je najrealniji", rekao je Červar na konferenciji za novinare posle meča u "Štark areni".

Trofejni stručnjak istakao je da je ambijent u hali bio sjajan.

"U poplavama svakakvih priča, bio je korektan odnos reprezentacija, visok stepen samosvesti, ljudskog, sportskog, publika je to prihvatila. Igrali smo u dobroj atmosferi... Sport je taj koji spaja kao niko drugi, a to pokazuje kako se može sarađivati".

Červar je prokomentarisao i kolegu sa klupe Srbije Nenada Peruničića i govorio o šansama da postane veliki stručnjak.

"To su dva života. O Peruničiću kao igraču nema šta da se kaže, ali drugo je biti trener. U njemu ima prkosa i želje, vidim da ima ideju i viziju, za to se treba boriti. Pretenduje da bude odličan trener", rekao je trofejni hrvatski strateg.

Povezano

Sve vesti