mondo.rs,Beta,Tanjug

Vesić: Obradović hteo danas da upadne u Skupštinu

Autor:

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio je danas da će gradski odbornici u Beogradu iz vladajuće koalicije od danas biti u Skupštini Beograda.

54
A- A A+
goran vesić, vesic, vesić, Foto: Mondo/Stefan Stojanović

Kaže da će oni "čuvati narodne institucije od huligana i fašista iz redova opozicionog Saveza za Srbiju" (SzS).

"Od ovog trenutka čuvaćemo Skupštinu Beograda i skupštine gradskih opština, kako ih ne bi preuzeli huligani i fašisti koji divljaju već nekoliko nedelja", najavio je Vesić.

Vesić je optužio Obradovića da je hteo da danas uđe u Skupštinu Srbije i započne štrajk glađu, a posle nekoliko sati to uradi u Skupštini Beograda kao i u nekoliko gradskih opština.

"To što su fašisti Obradović i njegov lider Dragan Đilas i pomoćnik Jeremić planirali, to se zove državni udar i nasilna promena izborne volje građana", ocenio je Vesić.

On je naveo da je opozicija htela svoj upad i štrajk glađu da direktno prenosi "na jednoj njima naklonjenoj televiziji". Vesić nije želeo da kaže na koju je televiziju mislio.

I šef poslanika SNS-a Aleksandar Martinović prethodno je objavio da će republički poslanici vladajuće koalicije danonoćno dežurati u Skupštini Srbije.

Vesić je rekao i da je njegova odluka o početku štrajka glađu, koji je najavio za danas, odložena, ali da je i dalje na snazi i da će započeti štrajk glađu onog trenutka kada "huligani" budu nastavili da ucenjuju državu i prete štrajkom glađu.

"Moja odluka o štrajku glađu je motivisana željom da skrenem pažju na nasilje koje fašisti vrše u Beogradu i da se uništava gradska imovina", rekao je Vesić.

Kazao je da će zajedno sa gradskim i opštinskim odbornicima u Beogradu ostati u Skupštini grada i skupštinama opština.

"Biću sve vreme u Skupštini grada i započeću štrajk glađu istog časa kada to budem video", rekao je Vesić.

Na ovaj način želimo da čuvamo Skupštinu grada od nasilja, poručio je Vesić.

Predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević je rekao da se donetom odlukom brane demokratske tekovine, ustavni poredak i izborna volja građana.

"Vlast se dobija i gubi na izborima, a između dva izborna ciklusa politički dijalog odvija se na sednicama skupštine i unutar insititucija. To što neki žele da ih zamene ulicom, ne znači da ćemo na ulicu pristati", rekao je Nikodijević.

On je dodao da su građani, pre godinu dana dali poverenje SNS i SPS, da sprovode program koji su kandidovali, te da njihovi predstavnici imaju obavezu prema građanima da se bore za razvoj grada.

Vučić odlučio: NEMA štrajka glađu!

Povezano

Sve vesti