mondo.rs

Posle Zvezde i Spartak traži "titulu" iz 1946. godine

Autor:

Zahtev Crvene zvezde da joj bude dodeljena titula iz 1946. godine, dobio novi tok na Pravnoj komisiji Fudbalskog saveza Srbije.

26
A- A A+
Foto: MN Press - arhiva Rajko Mitić

Crvena zvezda traži da joj pored imena stoji još jedna zvezdica, odnosno da joj Fudbalski savez Srbije "prizna" titulu iz 1946. godine, kada je takmičenje u posleratnoj Jugoslaviji, bilo podeljeno na republičke i pokrajinske lige.

Pravna komisije FSS je danas zasedala ovim povodom, a najnovija "zavrzlama" je da će po istom principu po kojem Zvezda, koja je bila prvak Srbije te 1946. godine, traži trofej, i subotički Spartak tražiti titulu, jer je bio prvak pokrajine Vojvodine. (Splitski Hajduk je tako dobio titulu kao prvak Hrvatske).

Dogovor Pravne komisije FSS, u čijem radu su kao kooptirani predstavnici Crvene zvezde (Dragan Milošević) i Partizana (Vladimir Vuletić), jeste da se svi zahtevi dopune i dostane pisanim putem, kako bi članovi ovog tela mogli sve da analiziraju i na bazi toga iznesu svoj predlog, odnosno mišljenje pred članove Skupštine Fudbalskog saveza.

Saglasili su se da je nezvanični zahtev Spartaka, ako bi bio pretočen u zvaničan i pisan, bio podjednak sa inicijativom Crvene zvezde, prenosi Telegraf.rs

Spartak o tituli 1946: Tuđe nećemo, svoje ne damo

Zvezda: Evo dokumenata ko je gde i kada bio

Povezano

Sve vesti