mondo.rs

Firma upozorava upravu i policiju u 80. minutu

Autor:

Najvatrenije pristalice "stare dame" dolaze na meč protiv Proletera, ali to možda bude i poslednji put ove sezone na "Karađorđu".

Firma upozorava upravu i policiju u 80. minutu Foto: MONDO/Milutin Vujičić

Traju nesuglasice navijača Vojvodine sa policijom i rukovodstvom kluba.

Severna tribina stadiona "Karađorđe", rezervisana za najvatrenije pristalice "stare dame", prethodnog vikenda je protiv Partizana bila potpuno prazna pošto je navijačka grupa Firma odlučila da bojkotuje utakmicu nezadovoljna odnosom policije prema njima.

Tražili su da kao domaćini mogu prvi da napuste stadion nakon meča, a ne da prednost imaju tri navijačke grupe Partizana, međutim garancija nije bilo...

Nisu došli na taj susret, vratiće se na sever već ove subote na meču protiv Proletera, međutim to možda bude i poslednji put ove sezone, navodi se u saopštenju navijača koji ni "novosadski derbi" neće ispratiti do kraja.

Naime, kao vid upozorenja rukovodstvu kluba i policiji, Firmaši su saopštili da će u 80. minutu napustiti stadion, a u isti vid protesta su pozvali i publiku na ostalim tribinama.

"Na prošloj utakmici protiv Partizana, uprava je garantovala da ćemo prvi izlaziti, a kad je policija to promenila, nijednim gestom ni javnim istupom nisu stali u odbranu svojih navijača, iako su znali da to znači da Vojvodina po prvi put u svojoj istoriji neće imati podršku svojih navijača. Kad se prisetimo da ta ista uprava nedomaćinski vodi klub, preplaćuje igrače koji ni na klupi ne sede, legalizuje dugovanja prethodnim upravama, lažira finansijske izveštaje, pritom nisu navijači našeg kluba, Crvenoj zvezdi rođendan čestitaju, a na 105. rođendan našeg kluba zaborave, što se nikad u istoriji kluba nije desilo, naravno da je nama navijačima dužnost da ustanemo u odbranu naše svetinje i zauzmemo jedini ispravan stav prema takvoj upravi, a to je - uprava napolje".

"Podsećamo da u slučaju da policija ne promeni tretman prema navijačima Vojvodine, sutrašnja utakmica će biti poslednja u ovoj fudbalskoj sezoni na kojoj prisustvujemo", navodi se na kraju saopštenja navijača koji žele promenu rukovodstva Vojvodine.

Podsetimo, pojedini navijači Vojvodine su na prošloj utakmici jajima gađali VIP ložu.

Meč između Vojvodine i Proletera igra se u subotu od 19 časova na "Karađorđu".

Povezano

Sve vesti