Beta

Osuđeno 13 saobraćajaca zbog primanja mita

Autor:

Bivši saobraćajni policajci iz Čačka, njih 13, osuđeni su na ukupno 14 godina i tri meseca zatvora, zbog zloupotrebe službenog položaja, a jedan od optuženih je u bekstvu, preneli su danas lokalni mediji.

17
A- A A+
ilustracija Foto: Mondo/ Stefan Stojanović ilustracija

Saobraćajci su osuđeni jer su od 27. februara do 25. maja 2016. godine na području Ibarske magistrale i pravcima Ugrinovci – Preljina – Katrga i Preljina – Ovčar Banja od više učesnika u saobraćaju primili poklon kako ih ne bi kaznili za prekršaje.

Više tužilaštvo je u dokazima priložilo i zapise načinjene kamerom, iz kojih se vidi da policajci uzimaju novac, dele ga među sobom na kraju smene i stavljaju u dzep.

Kamera je zabležila i njihov komentar da ja pazar bio 92 evra i 30.000 dinara.

Snimila ih je kamera unutrašnje kontrole MUP-a, koju su inspektori policije neopaženo postavili u njihova patrolna kola i to je registrovano mesecima.

Kazne su od četiri do 29 meseci zatvora, a sedmorica osuđenih, ukoliko presuda bude potvrđena, kaznu bi izdržavali u kućama, pod merom elektronskog nadzora.

U Višem sudu u Čačku u toku je postupak protiv još 13 saobraćajaca iz te stanice zbog zloupotrebe službenog položaja i primanja mita.

Krajem 2016. godine bila su uhapšena 33 policajca, ;ili trećina policijske stanice u Čačku, zbog sumnje da su uzimali novac od vozača.

Povezano

Sve vesti