Mladen Šolak

"Ne sme da nam se raspadne igra... Verujem u 1:1!"

Autor:

"Ne bi bilo iznenađenje da u nedelju pobedimo Zvezdu".

"Ne sme da nam se raspadne igra... Verujem u 1:1!" Foto: MN Press

Centar Budućnosti Filip Barović (28) bio je u dugom periodu prvog dela meča u centru pažnje - i zbog velike borbe u reketu i zbog svađe sa Zvezdinim bekom Kejsijem Riversom (32), koja je umalo dovela do njihovog obračuna.

Pogledajte taj momenat, u kojem se baš zakuvalo na parketu.

Posle utakmice, jedan od članova prošlosezonske, šampionske generacije podgoričkog kluba rekao je da je bilo nedopustivo to što je njegov tim u nastavku meča odigrao bez dovoljno energije.

"Ne može da se igra mlako. Ovakve se utakmice igraju jako, od starta do kraja. Potrebno je da se drži fokus 40 minuta. Mi to nismo mogli večeras, a oni su naše greške kaznili. Tako rade dobre ekipe", izjavio je on.

Pred igračima oba tima je subota za odmor i kratku pripremu za nedelju, kada će opet izaći na teren, takođe u 19 časova (uz prenos na TV Arena sport).

"Ako tada dobijemo, onda se sve ovo večeras briše", dodao je Barović.

Na konstataciju da je Budućnost četvrti put ove sezone ubedljivo izgubila u duelima protiv Zvezde (minus Podgoričana u tim duelima je bio 14, 16, 14 i 19 poena), centar šampiona ABA lige rekao je da rezultate iz prvog dela sezone ne bi trebalo pripisivati aktuelnom sastavu.

"Ekipa koja je doživela tri poraza pre ovoga je potpuno druga. Došli su novi igrači, došao je novi trener, novi sistem... Verujem u ovaj sistem i u ovu ekipu da u nedelju može da iznenadi. Tačnije, ne bi bilo iznenađenje da dobijemo".

Upitan da li je Zvezda bila veoma dobra ili Budućnost veoma loša, Barović je rekao isto što i njegovi saigrači - da su nedopustivo pali posle poluvremena.

"Sve je počelo od toga što smo mi bili loši u određenom periodu, a oni su te greške kažnjavali. Mi smo dovoljno iskusni i pametni da te greške ispravimo, pa mislim da će to biti mnogo bolje".

Drugi meč zakazan je za nedelju, a Barović ima izraženu želju za taj duel.

"Samo da držimo fokus 40 minuta. Ne možemo da igramo dobro jedan period, a da se onda naša igra prosto raspadne. To iskusna ekipa, što mislim da mi jesmo, ne sme sebi da dozvoli... Borimo se sa tim ove sezone, bilo je utakmica kada se dešavalo, bilo je mečeva i kada nije, ali sada, kada je najbitnije, trebalo bi da se dobro skoncentrišemo i da pazimo kako igramo 40 minuta", dodao je centar Budućnosti.

Pogledajte najzanimljivije detalje prvog meča:

Izvor: MONDO

Povezano

Sve vesti