Zaleteo se na ambasadorkin auto u Londonu!

Autor:

Muškarac uhapšen, policija pucala na njega nakon što se više puta "zakucao" u vozilo ambasade!

Zaleteo se na ambasadorkin auto u Londonu! Foto: Tanjug/Jonathan Brady/PA via AP

U Holand parku u Londonu, ispred ukrajinske ambasade, dogodio se incident u kojem je policija ispalila više metaka, prenosi "Dejli mejl".

Prema pisanju tog lista, naoružana policija otvorila je vatru na vozilo marke "mercedes" koje se zaletelo na automobil ukrajinske ambasadorke Natalije Galibarenko. Ta informacija kasnije je i formalno potvrđena.

"Oko deset sati ujutru u subotu, zvanično vozilo ambasadorke, parkirano na ulici, namerno je više puta udario drugi vozač. Policija je odmah pozvana i blokirala je njegovo vozilo, ali uprkos njihovoj akciji, nastavio je da udara u vozilo ambasade. Policija je bila primorana da reaguje i otvori vatru. Napadač je savladan, uhapšen i odveden u policijsku stanicu, a niko od osoblja ambasade nije povređen. Policija istražuje ko je napadač i šta je njegov motiv za izazivanje ovog incidenta," saopštila je ambasada.

Uhapšeni muškarac star je oko 40 godina, i takođe nije zadobio povrede iako je na njega ispaljeno više metaka. Prema nezvaničnim informacijama, napad nema veze sa terorizmom.

Portparol ambasade Denis Sijenik ranije je izjavio da ambasada nije u poslednje vreme primala pretnje ili druge zabrinjavajuće poruke.

Policija je kordonom obezbedila ulicu u kojoj ambasade imaju Ukrajina, Uzbekistan, Grčka i još nekoliko zemalja.

Povezano

Sve vesti