PRVI RED: Ima li sreće za Državnog službenika?

Gost druge epizode filmskog podkasta Zorana Jankovića i Đorđa Bajića je Dimitrije Vojnov, osim serije "Državni službenik", osvrnuće se i na aktuelni repertoar bioskopa!

PRVI RED: Ima li sreće za Državnog službenika? Foto: MONDO

U stalnom fokusu podkasta "Prvi red" su bioskopski repertoar u Srbiji i svetu, televizijske serije domaće i strane produkcije, kao i najzanimljiviji naslovi dostupni za striming. Filmski kritičari Zoran Janković i Đorđe Bajić udružuju snage kako bi vam sa svojim gostima predstavili ono najaktuelnije, najbolje i najzanimljivije iz trenutne filmske/serijske ponude. Na vama je da se samo zavalite u prvi red, slušate i izvagate šta je od ponuđenog baš po vašem ukusu.

U drugoj epizodi podkasta "Prvi red" predstavljamo svog prvog gosta: scenaristu i filmskog znalca Dimitrija Vojnova. Sa njim ćemo razgovarati o hit seriji "Državni službenik" za koju je napisao scenario i čije je emitovanje trenutno u toku na Superstar TV-ju i Pinku. Pored toga, prisustvo Vojnova, koji je poznat i po svom kritičarskom stažu, iskoristićemo kako bismo se osvrnuli na trenutni bioskopski repertoar i izdvojili ono što je vredno pažnje i gledanja.

Izvor: MONDO

U fokusu prvog segmenta podksata su naslovi koji su tek stigli na srpski bioskopski repertoar. Novu verziju "Helboja" ("Hellboy") režirao je Nil Maršal, britanski reditelj poznat po hororima "Pseći vojnici" (2002) i "Užas iz dubine" (2005), kao i po radu na kultnoj seriji "Igra prestola". U ovom filmu zasnovanom na stripu Majka Minjole naslovnu ulogu tumači Dejvid Harbur, dok mu društvo pravi lepa Mila Jovović... Nova verzija "Groblja kućnih ljubimaca" ("Pet Semetary") je već osvojila američku publiku i dobila solidne kritike, a u ovom hororu koji su režirali Kevin Kolš i Denis Vidmjer glume Džejson Klark, Ejmi Seimec i Džon Litgou... Slede osvrti na "Hotel Mumbaj" ("Hotel Mumbai") Entonija Marasa i "Aleksi" Barbare Vekarić, te kratke najave ostvarenja koja sledeće nedelje stižu u naše bioskope ("After", "Arktik", "Pepe, jedan uzvišen život", "Bitanka s plaže" i "Prokletstvo ožalošćene žene"), kao i osvrt na top liste najgledanijih u Sbiji i SAD.

"Državni službenik" privlači veliku pažnju srpske javnosti, što je i direktni povod da u "Prvom redu" ugostimo Dimitrija Vojnova, kreatora i scenaristu ove serije. Vojnov je spreman da otkrije (bar neke) od tajne Službe, kao i da se osvrne na trenutnu (i sve bolju) ponudu domaćih televizijskih serija. Pričamo o do sada emitovanim epizodama "Državnog službenika", kao i o onom što nas čeka u nedeljama koje slede... U segmentu koji se bavi sadržajem dostupnom za striming, osvrćemo se, po želji i preporuci našeg gosta, na šestodelnu seriju "Weird City" po zamisli Džordana Pila. Zatim: Netfliksov film "Tišina" ("The Silence") koji pokušava da unovči popularnost "Tihog mesta" i "Kutije za ptice".

Slede vesti... Priča o zombi komediji Džima Džarmuša koja će otvoriti ovogodišnji Kanski festival, te najave povratka serije "Dedvud" i animirane verzije "Porodice Adams". Biće reči i o predstojećem Beldoksu, premijeri "Nebeske teme" Mladena Matičevića i promociji kniige "The Best Serbian Film of 21st Century". Za sam kraj: rubrika "Retro" i krimić "Nož" (1962) velikog Živorada Žike Mitrovića.

MORA DA RADI BIOSKOP
"Helboj"
"Groblje kućnih ljubimaca"
"Hotel Mumbaj"
"Aleksi"
Sledeće nedelje u bioskopima
Top liste

CRNO OGLEDALO
Tema nedelje: Dimitrije Vojnov o seriji "Državni službenik"

BINDŽOVANJE
"Weird City"
"Tišina"

VESTI

"Dedvud"
"Porodica Adams"
"Nebeska tema"
"The Best Serbian Film of 21st Century"

RETRO
"Nož" (1967)

Povezano

Sve vesti