DRŽAVNI SLUŽBENIK: Ko sme da prihvati ovaj zadatak?

Autor:

Gledali smo petu epizodu serije "Državni službenik" na kanalu Superstar TV - ukoliko vi niste, znajte da slede spojleri!

DRŽAVNI SLUŽBENIK: Ko sme da prihvati ovaj zadatak? Foto: Telekom Srbija/Superstar TV/promo

U novoj epizodi krimi serije "Državni službenik" saznali smo kako je Ruska tajna služba pronašla "trajno rešenje" za Tihomira Todorovića, i zajedno s Lazarom pokušali da otkrijemo zašto su Slavkovi ljudi zamalo napravili pokolj u prethodnoj epizodi.

Rešenje za Todorovića - PREDATI GA SLAVKU!

Tihomiru Rusi govore da će ga u sanduku prevesti na tajnu, sigurnu lokaciju. On pristaje, ali ubrzo po otpakivanju shvata ko ga čeka na tajnoj lokaciji...

"Hvala vam, uvek ste bili korektni", govori pukovnik Slavko ruskoj predstavnici tajne službe i smešta Todorovića u automobil, u kojem već sedi Ajatolah.

Kasnije, ne vidimo Todorovića, samo Slavka i Ajatolaha, koji se divi njegovoj vili i govori mu da će za pet godina dobiti istu, samo na Floridi, ako uradi nešto za američku vladu...

"Uradi stvari pametno, imaš puno toga da izgubiš, sada moraš biti fokusiran. Ovo je naredio predsednik", govori Ajatolah slavku i dodaje mu fleš.

"Ovo treba predati tvojim izvorima srpske tajne službe - podaci o jednoj terorističkoj mreži u Sandžaku koja radi za islamiste. Islamiste uhvatite žive".

Slavko sutradan odlazi kod Milojevića, koji ga šokirano gleda u svojoj kancelariji:

"Doneo sam ti darove, od dobrotvora iz Vašingtona", govori Slavko, a Miloje pita: "Kako imaš obraz da dođeš ovde. Zbog Karadže. Rabrenović je progovorio i spomenuo tebe".

državni službenik, serija, snimanje, telekom Foto: Mondo/Goran Sivački

"Mene mnogi spominju, ali znaš da ja nemam s tim nikakve veze. Karadžu je ubio neko pametniji i od tebe i do mene. Znaš i sam pucač nije bitan, pusti sad to...", govori Slavko, ali Miloje nastavlja: "Ako ti misliš da će tamo neko pametniji da mu ubija i sklanja ljude, a da ja sedim...".

"Pitaj njih ako smeš. Hvataj za gušu te, ako smeš... Hajde, hoće da izvedemo zajedničku operaciju. Imaju poziciju u Sandžaku. Dignete islamiste, predate ih meni, a ja ih prosledim tamo gde treba", govori Slavko i kreće da izlazi. Kada ga Milojević pita "gde si pošao", on odgovara:

"Imam posla bre, nisam ja državni službenik da se zevzečim, ja sam privatnik".

Kasnije, Milojević i Bakrač pozivaju Lazara i daju mu zadatak koji i njega samog plaši...

"Imamo za tebe osetljiv zadatak. Van protokola. Javljaš samo nama - radimo Slavka".

Lazar kada čuje šta mu govore, počinje nervozno da se smeje: "Završiću na nekom spisku", zabrinuto govori Bakraču i Miloju, ali mu oni govore: "Prekršili su dogovor, sigurni smo da su ubili Karadžu. Ubijaju ljude po gradu, čist terorizam. I Radmilović je ubijen da bi se nešto postiglo, a mi smo odgovorni za sve što se radi u zemlji".

Nakon ovih reči se rastaju, a Lazar već smišlja i način na koji će prići Slavku - ataše Hans, razuzdani zaposleni u nemačkoj ambasadi koji se za novogodišnju noć "družio" s Majom prostitutkom.

Maju koja je zamalo nastradala u prošloj epizodi, nakon zavođenja Ajatolaha, i ovog puta "privodi" Nemca. Ali tu je i Lazar i pokazuje mu snimke iz ambasade čije je brisanje naredio. "Uradićeš što ti tražim i to će biti početak jednog divnog prijateljstva".

Ko je Bakrač?

Hans sluša Lazara i već sutradan ga vidimo u Slavkovoj vili. Govori da je došao kod njega kako bi zamolio da posudi jedan od njegovih oldtajmera, "Titovu mečku", koji je u njegovoj kolekciji, za izložbu "Nacizam iza gvozdene zavese".

Slavko ga je saslušao, rekao da mu je drago što se neko interesuje za stvari koje voli i odlazi po domaću rakiju da posluži gosta. Hans za to vreme postavlja uređaj za prisluškivanje u dnevnu sobu, potom i kupatilo i nakon ispijanja pića, pozdravlja se s domaćinom i odlazi.

Pukovnik nakon njegove posete govori obezbeđenju da mu je "sumnjiv Nemac". Po njegovom nalogu pretražuju kuću i pronalaze uređaj za prisluškivanje u dnevnoj sobi, ali im je promakao onaj u kupatilu.

Nakon ovog otkrića Slavko zove Iliju koji mu govori da ne mora da znači da ga Nemci prisluškuju. "Možda su i naši. Ti si postao mirođija u mnogo supa druže, ko zna ko sve može da ti namesti. U ovom poslu se ne rešava sve zavrtanjem ušiju i čekićem", govori mu on i prekida razgovor.

Tada otkrivamo i malo više detalja o misterioznom liku.

U kući ga gleda žena i pita: "Rekao si da si završio?". "Jesam, ovo su repovi. Nisam ja bio ćata u opštini pa da odem u penziju i svi me zaborave. Ovo je drugačiji posao, mladim ljudima treba savet", govori on, ali ga žena prekida: "Tvoj posao nam je upropastio živote i dete".

"Ne spominji dete - naučila je jezike, mogla je da bira gde će da studira, šta će da studira, celi svet sam vam pružio, mogle ste da birate. Ona je to izabrala. Nisam srećan, ali njen je izbor".


Spisak talenata

Lazar pored zadatka o kojem kolege ne smeju ništa znaju, dobija još jedan - infiltriranje u grupu u Sandžaku. S doušnikom Kopčalićem bira nekolicinu zatvorenika "Ovo ti je spisak talenata", govori mu doušnik, nakon čega Lazar intervjuiše svakog od njih.

Nakon par razmenjenih reči o zadataku vozi ih na specijalni zadatak - izvešće pljačku kako bi se "čulo za njih". Odlaze u zlataru, ali jedan od robijaša je upucan. Plan polazi po zlu i Lazar ih vodi u Hitnu. Kako će se nastaviti trening i da li će Slavko rešiti da se raspriča baš u kupatilu, saznaćemo u sledećoj epizodi!

DRŽAVNI SLUŽBENIK: Šta zna lice s ožiljkom? 

Nova epizoda serije "Državni službenik" premijerno se prikazuje nedeljom od 21h na SuperStarTV kanalu mts televizije, a reprizno subotom u istom terminu na Televiziji Pink.

SuperStar TV, jedan od deset najgledanijih televizijskih kanala u Srbiji, mogu pratiti korisnici mts TV-a, kablovskog operatora Supernova i satelitske televizije m:sat.

Pogledajte MONDO prilog o seriji:

Izvor: MONDO

Povezano

Sve vesti