Čović: Krvavo stečena pobeda

Autor:

"Sada je najvažnije da se ne opustimo", kaže Zvezdin "plej".

Čović: Krvavo stečena pobeda Foto: MN Press

Posle dve runde finala ABA lige, rezultat je 2:0 za Crvenu zvezdu mts.

Zvezdin plejmejker Filip Čović, koji je na startu utakmice pokrenuo crveno-bele i završio meč sa sedam asistencija i pozitivnom "plus-minus" statistikom za čak 38 poena, rekao je posle utakmice da bi trebalo što pre "spustiti loptu":

"Jako je bitno posle ovih rezultata da se ne opuštamo i da ostanemo fokusirani samo na teren, nas ništa drugo ne zanima. To je stvar broj jedan. Da se fokusiramo samo na teren, ove dve utakmice su iza nas i to tako mora da bude. Da se ne opustimo. To je najbitnije za narednu utakmicu".

Na pitanje o tenziji tokom susreta, rekao je da je to uobičajena situacija.

"To je normalna stvar za ovakve utakmice. Ništa neočekivano. Ništa strašno".

Da li je očekivao teži posao?

"Uvek očekujete teži posao, iako rezultatski deluje da je lako, krvavim radom smo došli do ovoga. To nam je bitno i znači. Pobeđujemo kao tim".

Upitan za statistiku, u kojoj piše da je imao i sedam asistencija, rekao je...

"Nisam je gledao. Prošlu utakmicu su svi bili između 7,8,9 poena, Bili (Beron) je tada iskočio. To se ponavlja, jako je bitno i znači nam. Igramo kao tim, to se vidi na terenu".

Na pitanje o igri Cirbesa i Odža, Čović je odgovorio da crveno-beli teže ka tome da razigraju i centre.

"Pokušavamo da što više spustimo loptu i da igramo na njih. To se vidi na terenu. Moramo imati balans u igri, unutra i spolja".

Konačnoj razlici nije hteo da da veliki značaj.

"Nama je dovoljan jedan poen razlike i da je bilo pola koša, bilo bi isto. Ovako je bolje i lakše, ali bilo bi isto, jer smo pobedili", dodao je Čović.

Izvor: MONDO/Arena sport

Povezano

Sve vesti