Trifunović: Izvinjavam se Mađari, to je bio lapsus

Autor:

Predsednik Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović izvinio se svim Mađarima zbog izjave o naseljavanju Sirijaca i Mađara u Srbiju, na protestu "Jedan od pet miliona" u Beogradu, i rekao da je to bio lapsus.

29
A- A A+
Sergej Trifunović Foto: MONDO, Stefan Stojanović


Trifunović je u emisiji "Utisak nedelje" naveo da je na početku protesta pozdravio sve građane Srbije, uključujući Mađare, a da je njegova izjava bila lapsus jer "razmišlja brže nego što govori".

Prethodno je mađarski pokret, partner Pokreta slobodnih građana, zatraži Sergeja Trifunovića, da se izvini jer je teško uvredio vojvođanske Mađare.

Mađarski pokret: Naš partner Trifunović da se izvini!

"Govoreći o odlasku mladih iz Srbije, osvrnuli ste se i na organizovano doseljavanje migranata, i među njih ste svrstali Mađare koji duže od 1.000 godina žive na ovim prostorima", navelo je Predsedništvo Mađarskog pokreta u saopštenju.

Mađarski pokret ukazao je da je Trifunović u obraćanju građanima među kojima je bilo i brojnih pripadnika mađarske zajednice, članova i simpatizera tog pokreta i drugih opozicionih političkih organizacija, izneo "jednu tešku uvredu i da to nije prvi put da se u njegovim izjavama pojavljuje "neumerenost".

"Izvinjavam se Mađarima"

Povezano

Sve vesti