Betonirali Koridor, spalili im firmu do temelja

Autor:

U selu Prevalac kod Vranja rano jutros je zapaljen objekat i kamioni jedne privatne firme koja je radila na Koridoru 10. Policija je pokrenula istragu.

52
A- A A+

ćumur, vatra, dim, šuma, požar Foto: Mondo/ Goran Sivački


U požaru, srećom, nema povređenih ali je šteta ogromna.

U policiji kažu da im je oko dva sata jutros prijavljeno da je došlo do paljenja objekta, kamiona i druge mehanizacije privatnog preduzeća, te da je policija odmah po prijavi izašla na lice mesta, kao i ekipa Vatrogasno-spasilačke jedinice koja je ugasila požar.

O tom slučaju je, kažu, obavešteno Osnovno javno tužilaštvo u Vranju koje je naložilo uviđaj.

Preduzeće je vlasništvo poroduce Ugričić, poreklom iz Hrvatske, a u požaru je izgorelo je devet kamiona sa tri građevinske mašine, deo asfaltne i deo betonske baze, potvrdili su u toj firmi.

"Oko dva sata noćas su došle tri osobe maskirane fantomkama. Vezali su stražara, iako je sve bilo osvetljeno i pod kamerama i dok ga je jedna osoba čuvala, druge dve su palile kamion po kamion, razne mašine i na kraju su došli do dela na kome se nalaze asfaltna i betonska baza", rekla je finansijska direktorka građevinskog preduzeća 5D, Sonja Ugrčić, inače snaja vlasnika firme Dušana Ugrčića.

U požaru nije bilo povređenih, ali je pričinjena ogromna materijalna šteta koja se, prema dosadašnjim saznanjima, procenjuje na oko pola miliona evra.

U toku je intenzivna istraga, kažu u vranjskoj policiji.

Vlasnik preduzeća 5D, koje od 1992. godine na području Vranja je Dušan Ugrčić, rodom iz okoline Knina, gde su živeli i radili. Nakon progona Srba iz Hrvatske došli su u Panevlje i tu se skućili. Firma postoji od šezdesetih godina prošlog veka, kaže Sonja Ugričić.

U Srbiji su, kako navodi, "počeli od nule", a sada imaju 70 zaposlenih radnika.

"Radili smo dobro i pošteno, dobijali poslove na tenderima. Sav beton novog autoputa od Grdeličke klisure do Vranja smo mi napravili i isporučili i dobili sve moguće pohvale od stranaca sa raznih deonica, od Španaca, Bugara i drugih", ističe Ugričić.

Povezano

Sve vesti