Lamborgini sa 750 "konja" i dva miliona kristala (FOTO)

Autor:

Ruska Instagram zvezda optočila je Aventador vredan 280.000 evra

2
A- A A+

U poslednjih desetak godina London je postao prestonica skupih sportskih automobila, a posebno je zanimljiv u proleće i leto kada njegovim uskim ulicama krenu da krstare mnogobrojni ekskluzivni modeli Poršea, Meklarena, Paganija, Ferarija, Lamborginija i drugih prestižnih marki.

Njihovi vlasnici vodi obično poreklo iz Rusije i zemalja Persijskog zaliva, a kako regularne verzije ovih modela njima postaju "dosadne", sve se češće viđaju specijalno dorađene mašine.

Jedan od takvih unikata je Lamborgini Aventador, i to Superveloce verzija sa V12 motorom koji razvija 750 konjskih snaga. Iako ovaj model sam po sebi predstavlja retkost (proizveden je u samo 600 primeraka, po ceni od 280.000 evra), Ruskinji Dariji Radionovoj to nije bilo dovoljno, pa ga prekrila sa DVA MILIONA Svarovski kristala.

Dorada je trajala dva meseca, potrošeno je 700 radnih sati, a premijernu vožnja je upriličena proteklog vikenda.

Pogledajte i kako je "obično" izgledao pre kristalizacije:

Ponosna vlasnica je na ovaj Lambo stavila i posebnu registraciju – DAR11A (u Velikoj Britaniji tablica mora da sadrži i slova i cifre). Dariji ovo joj nije prvi "kristalni" model jer je u svojoj kolekciji već ima sličan Mercedes CLS 350 sa registracijom BA11BYY.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta automobila, automobilske tehnike, saveta, saobraćaja… pratite u rubrici MONDO Auto, kao i na našim Facebook i Instagram stranicama.

Povezano

Sve vesti