Vrh SNS: Odluka o izborima posle razgovora u svetu

Autor:

Vučić: Odluka o izborima tek posle sastanaka sa svetskim liderima.

92
A- A A+
vučić,sns Foto: Tanjug/Rade Prelić

Pripreme za veliki narodni skup 19. aprila "Stop nasilju i budućnost Srbije", situacija na KiM i aktuelna politička situacija i, potencijalno, raspisivanje izbora - tačke su o kojima je danas razgovaralo Predsedništvo SNS.

On je zamolio Predsedništvo SNS da odluka o raspisivanju parlamentarnih izbora bude doneta posle njegovih sastanaka sa svetskim zvaničnicima - predsednicimaRusije, Kine i Francuske, kao i sa kancelarkom Nemačke.

Znate, ako idemo na izbore cilj je da ih pobedimo ubedljivije nego ikada, istakao je Vučić.

On je na sednici proširenog sastava Izvršnog i Glavnog odbora SNS kazao da će o eventualnim parlamentarnim izborima raspravljati posle sastanaka sa predsednicima Kine i Rusije Si Đinpingom i Vladimirom Putinom, nemačkom kancelarkom Angelom Merkel i predsednikom Francuske Emanuelom Makronom.

Ti sastanci najavljeni su za kraj aprila.

"Posle toga pojaviću se pred svima vama sa konačnim stavom i vi naravno znate, ako idemo na izbore, cilj je da ih pobedimo ubedljivije nego ikada", rekao je danas Vučić.

To je članovima Glavnog i Izvršnog odbora stranke u proširenom sastavu preneo predsednik SNS i Srbije Aleksandar Vučić.

Vučića su inače učesnici sednice dočekali višeminutnim aplauzom, ovacijacama, a tu su bili i dobošari, i to u "dva talasa", pošto ih je on molio da prekinu i sednu, a drugi je usledio na povik iz sale "živeo Vučić", a usledilo je skandiranje "Aco, Srbine".

Preneo je da je ispred sale ostalo 1.900 ljudi, kao i da su došli članovi iz svih delova Srbije.

Sutra odluka SNS o izborima?

Predsednik Izvršnog odbora SNS Darko Glišić izjavio je da će SNS danas na stranačkim organima zauzeti jasan stav o "svim pitanjima" i o "ultimatumu" opozicije, a biće otvorena debata i o vanrednim izborima.

Opozicija je sa protesta 13. aprila u Beogradu uputila zahteve da se formira zajednička komisija vlasti i opozicije za definisanje fer i poštenih izbornih uslova, izbor novog sastava Regulatornog tela za elektronske medije (REM) i izbor tehničkog i uređivačkog tima Radio-televizije Srbije i Radio-televizije Vojvodine.

Povezano

Sve vesti