Zvezda u Podgorici: Kao da je početak serije

Autor:

Crveno-beli, uprkos tome što imaju prvu "meč loptu" u finalnoj seriji plej-ofa ABA lige, predstojeći duel u Podgorici dočekuju kao da je 0:0

Zvezda u Podgorici: Kao da je početak serije Foto: MN Press

Crvena zvezda u sredu gostuje u Podgorici ekipi Budućnosti u trećem meču finala ABA lige.

Iako je duel u dvorani Morači prva prilika za crveno-bele da sa uspehom okončaju seriju posle vođstva 2:0, oni su svesni da ih očekuje težak zadatak i potpuno drugačija atmosfera od prve dve utakmice u Beogradu.

Beograđani poručuju da u Podgoricu odlaze kao da je početak finalne serije.

"Očekujem potpuno drugačiju utakmicu u odnosu na prve dve. Razlike kojima smo dobijali prethodne utakmice uopšte nisu faktor niti igraju ulogu pred ovaj treći meč. Ekipa Budućnosti će sigurno reagovati nakon dva poraza, i igraće pred svojim navijačima u svojoj dvorani. Zato ćemo morati da odigramo još jače, pametnije i da držimo koncentraciju tokom celog toka utakmice. Igraćemo kao da je 0:0 u finalnoj seriji", rekao je Milan Tomić, trener crveno-belih.

I Ognjen Dobrić napominje da će njegov tim imati težak zadatak, jer očekuje da u Morači vidi potpuno drugačiji tim Budućnosti.

"Nema sumnje da nas čeka teška utakmica. Ekipa Budućnosti ima veliki kvalitet i u tom smislu nema promena u našem pristupu utakmici, jer i ovu narednu gledamo kao da je početak serije. Mi smo prethodne već zaboravili. Tim Budućnosti će svakako drugačije izgledati u svojoj hali, pred svojim navijačima, znaju te koševe, tu igraju. Zato će naš pristup biti isti kao i pred prva dva meča - čvrsto, koncentrisano, držeći se plana koji nam iznese trener", istakao je Dobrić, dodajući da je ekipa dobro trenirala i osvežila se posle drugog meča.

Treći meč finalne serije ABA lige između Budućnosti i Crvene zvezde igra se u sredu u podgoričkoj dvorani Morača od 19 časova.

Utakmicu će suditi Tomislav Hordov iz Hrvatske, slovenački sudija Mario Majkić i srpski arbitar Marko Juras.

Povezano

Sve vesti