Nostradamus pogodio: Požar Notr Dama - tačno u dan

Autor:

Zanimljivo je da je, prema nekim tumačenjima, još pre 500 godina Nostradamus pisao o požaru u Notr Damu u Parizu i to baš na 15. aprila 2019. godine.

Nostradamus pogodio: Požar Notr Dama - tačno u dan Foto: AP Photo/Thierry Mallet

Požar koji je, prema prvim pretpostavkama, usled loše izvedenih sanacionih radova, u ponedeljak poslepodne zahvatio parisku katedralu Notr Dam, odmah je došao na naslovne stranice svetskih medija.

U dramatičnim trenucima, urušila se struktura glavnog tornja ove poznate crkve, međutim oko 500 francuskih vatrogasaca uspelo je ipak vatru staviti pod kontrolu.

Zanimljivo je da je, prema nekim tumačenjima, još pre 500 godina Nostradamus pisao o požaru u Notr Damu i to baš na 15. april 2019. godine, piše Kurir.

Navodno, iz njegovih stihova je jasno da će Francuska i Italija (zemlja unutar koje se nalazi Vatikan) biti najviše emocionalno pogođeni, a ovaj događaj - prema navodima i tumačenjima spomenute poezije - uvod je u "povratak zla, koje dolazi nakon dugog veka".

Proročanstvo oživljava iz različitih astroloških tragova koji ukazuju na 15. april 2019. godine.

Jedna od reči koja preovladava u Nostradamusovim spisima je "emocije", i poklapa se sa onim što je predsednik Emanuel Makron spomenuo kroz svoj Twitter nalog kada je opisivao ono što se dogodilo: "Notr Dam je u plamenu. Katolici i svi Francuzi, kao i svi građani, tužni smo što ovaj deo nas gori".

Povezano

Sve vesti