Firma u Vranju spaljena nakon što je dobila na tenderu

Autor:

Istraga o paljenju mašina i kamiona građevinskog preduzeća 5D iz Vranja, štete "teške" najmanje 600.000 evra, je u toku a vlasnik te firme, Dalibor Ugrčić, kaže da je u pitanju zastrašivanje preduzetnika.

6
A- A A+
ilustracija Foto: MONDO/ Vedran Ševčuk ilustracija

Ugrčić je za TV N1 rekao da je paljenje imovine "deo kontinuiranog zastrašivanja preduzetnika posle tendera na jugu Srbije, kako bi odustali od posla".

On je apelovao na državu i institucije da stanu na put kriminalu i razbojništvima u tom delu zemlje jer, u suprotnom, preduzetnici mogu samo da stave katance na svoje firme.

Betonirali Koridor, spalili im firmu do temelja

U asfaltnoj bazi nadomak Vranja proizvodio se beton i asfalt i ispitivao njihov kvalitet za potrebe Koridora 10, lokalnih puteva, a od pre dva dana ušli su u još jedan veliki posao u Vranju.

"Isporučujemo beton za objekte za pripadnike vojske i policije, za stanove", kaže Ugrčić.

Dan pošto su dobili taj posao, trojica napadača upala su na gradilište, vezali portira, prislonili mu pištolj na glavu, a onda skoro čitav sat benzinom palili kamione, građevinske mašine, kancelarije, magacine, i na kraju asfaltnu bazu, naveo je N1.

Ugrčić kaže da je to već poznati scenario.

"Mi smo treći. Kod nekih kolega su zapalili pet vozila. Ovo je upozorenje da ne radimo ovaj posao, da zatvorimo firme, da bi ostali neki drugi da rade", smatra Ugrčić i dodaje da se nada, ipak, da je Srbija "pravna država"

Iz policije u Vranju rečeno je za N1 da je istraga u toku, u saradnji sa nadležnim Osnovnim javnim tužilaštvom.

Povezano

Sve vesti