Vozači, spremite se za predstojeće gužve

Autor:

Danas kiša, od sutra pojačan saobraćaj zbog početka Uskršnjih praznika

1
A- A A+
pančevački most gužve blokada gorivo saobraćaj kolaps Foto: MONDO/Aleksandar Subin

Povremeno slabu kišu treba očekivati u popodnevnim satima na severoistoku i istoku Srbije zbog čega će vozačima biti potrebno više pažnje.

Zbog predstojećeg katoličkog Uskrsa, u drugoj polovini nedelje se očekuju veće gužve na putevima koji vode iz Zapadne Evrope ka našoj zemlji. Talas pojačanog saobraćaj prvo se očekuje na autoputevima iz pravca Mađarske i Hrvatske, kao i na najfrekventnijim graničnim prelazima sa ovim zemljama, i to najviše na ulaznim terminalima, što može stvoriti povremena duža zadržavanja.

Očekuje se da najviše budu pogođeni prelazi Horgoš, Kelebija, Batrovci i Šid, pa se savetuje korišćenje manje frekventnih prelaza.

Pojačan saobraćaj se očekuje i na naplatnim rampama, na kojima trenutno nema zadržavanja.

Na delu autoputa Batrovci – Kuzmin, u zoni petlje Adaševci, počeli su radovi na nadvožnjaku, koji se nalazi iznad autoputa. Zbog ove intervencije sužene su i leva i desna traka autoputa, pa se saobraćaj odvija usporenije prema privremeno postavljenoj signalizaciji.

Na teretnim terminalima sa Hrvatskom i Mađarskom i dalje su zadržavanja višesatna, a na prelazu Horgoš, na izlazu iz zemlje, teretnjaci čekaju šest časova, saopštio je AMSS.

Na Batrovcima, teretna vozila čekaju četiri sata, a na Kelebiji i Šidu tri sata.

Teretnjaci na prelazu Bogojevo čekaju dva sata.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta automobila, automobilske tehnike, saveta, saobraćaja… pratite u rubrici MONDO Auto, kao i na našim Facebook i Instagram stranicama.

Povezano

Sve vesti