PlayStation 5: Otkriveni detalji o hardveru i igrama

Autor:

Datum dolaska je još uvek nepoznat, ali će PlayStation 5 podržavati i PS4 igre.

PlayStation 5: Otkriveni detalji o hardveru i igrama Foto: MONDO portal / Sony / PlayStation

Tri stvari, koje bismo izdvojili kao najvažnije, odmah na početku: PlayStation 5 dolazi sa SSD-om i grafikom koja podržava ray tracing, a biće podržane i ranije igre.

Još detalja je stiglo za PlayStation 5 konzolu i to direktno od ljudi zaposlenih u kompaniji Sony. Najnoviji otkrivaju koji će hardver koristiti sledeća generacija konzola i na osnovu toga je jasno da će PS5 biti prava zver.

Dok ne stigne PlayStation 5 igrajte PlayStation Classic >>>

Jedan od čelnika, koji radi na dizajniranju konzole, Mark Cerni, je za Wired otkrio da će kompanija Sony kroz PS5 nastaviti saradnju sa AMD-om i da će konzolu pokretati AMD Ryzen procesor iz Navi porodice sa osam jezgara i podrškom za ray-tracing tehnologiju. Radi se o moćnoj varijanti procesora, koji tek treba da se pojave na tržištu.

Pročitajte i ovo: Ovo je prva PlayStation 5 igra?!

PlayStation 5 neće imati običan hard disk za smeštanje igara, već super brzi SSD, koji značajno smanjuje vreme učitavanja igre u bilo kom momentu. Od ostalih detalja je otkriveno da će “petica“ podržavati 8K rezoluciju i na njoj će moći da se igraju igre sa PS4, kao i da će aktuelni VR uređaj biti moguće koristiti na njoj.

Mark je potvrdio da se PlayStation 5 neće pojaviti ove godine, ali to ne isključuje da nas očekuje potencijalna najava krajem godine, objavio je Play! Zine.

Izvor: PlayStation

Povezano

Sve vesti